ПАРИЖ (AP) — Пионерски законопроект за ограничаване на необузданото темпо

...
ПАРИЖ (AP) — Пионерски законопроект за ограничаване на необузданото темпо
Коментари Харесай

Пионерски законопроект за забавяне на бързата мода получи одобрение от френските законодатели

ПАРИЖ (AP) — Пионерски законопроект за ограничение на необузданото движение на бързата мода завоюва единомислещо утвърждение в долната камара на френския парламент, трансформирайки Франция в една от първите страни в света, които се насочват към притока на евтини, всеобщо създавани дрехи най-вече от Китай.

Модната промишленост е измежду най-големите производители на излъчвания на парникови газове в света. Франция се стреми да понижи привлекателността на продуктите за бърза мода, създавайки казус в битката против утежняването на околната среда, което предизвикват.

Тази седмица всички гласуващи законодатели единомислещо утвърдиха законопроекта, давайки му зелена светлина за разглеждане от Сената, преди да стане закон.

Кристоф Бешу, министърът на екологичния преход, приветства гласуването като историческа стъпка към преодоляване на „ остатъците “ на бързата мода. Законопроектът ще вкара строги ограничения, в това число възбрана на рекламата на най-евтиния текстил и налагане на екологична такса въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР