ПАРИЖ (АП) — Френските депутати обсъждат в четвъртък законопроект, който

...
ПАРИЖ (АП) — Френските депутати обсъждат в четвъртък законопроект, който
Коментари Харесай

Френските законодатели обмислят законопроект, забраняващ всички видове дискриминация на косата

ПАРИЖ (АП) — Френските депутати разискват в четвъртък законопроект, който ще забрани дискриминирането във връзка с структурата, дължината, цвета или стила на нечия коса. Неговите създатели се надяват, че новаторската мярка изпраща обръщение за поддръжка на чернокожите и други, които са се сблъскали с неприязън на работното място и отвън него поради косата си.

„ Крайно време беше “, възкликна Естел Валоа, 43-годишна годишна консултантка подстригва късата си, навита коса в парижки салон, където фризьорите са подготвени да се оправят с всички типове коса - необичайност във Франция. „ Днес отиваме още по-далеч към премахването на тези бариери пред дискриминирането. “

Проектозаконът отразява сходно законодателство допълнително от 20 щата на Съединени американски щати. Законопроектът беше препоръчан от Оливие Серва, френски народен представител от френския карибски остров Гваделупа, който споделя, че в случай че бъде признат, ще направи Франция първата страна в света, която признава дискриминирането, учредена на косата, на национално равнище.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР