Париж, 21 юни 2017: Wizz Air Holdings Plc (компанията заедно

...
Париж, 21 юни 2017: Wizz Air Holdings Plc (компанията заедно
Коментари Харесай

Wizz Air поръчва още 10 самолета A321ceo

Париж, 21 юни 2017: Wizz Air Holdings Plc ( " компанията " дружно с дъщерните си сдружения " Wizz Air " ), най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, разгласи през днешния ден поръчка за 10 самолета Airbus A321ceo, задвижвани с мотори V2500 от IAE International Aero Engines AG ( " Airbus контракт " ). Допълнителните самолети ще се причислят към флота на Wizz Air през 2018 и 2019 и ще поддържат забележителните проекти за напредък на Wizz Air в отговор на мощния интерес в Централна и Източна Европа към пътуването по въздух.

Въз основа на настоящите продажни цени цената на новата поръчка, сложена от Airbus S.A.S. и IAE International Aero Engines AG, е към 1,16 милиарда $, макар че Airbus даде обилни отстъпки на Wizz Air. Дружеството ще резервира еластичност при установяване на най-благоприятния способ за финансиране на самолетите според контракт с Airbus.

Wizz Air оперира с Airbus A321 от ноември 2015 и в този момент разполага с 19 ултра ефикасни 230-местни машини и още 22 самолета A321 ще се причислят към флота на самолетната компания през 2019. Wizz Air реализира 10% понижаване на единичните разноски с A321 спрямо A320, което разрешава на самолетната компания да продължи да уголемява своята необятна мрежа в границите на Европа и отвън нея на най-ниски цени и по този начин да продължи да доставя най-ниски цени на своите клиенти. Като една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа, с едни от най-хубавите маржове на облага, тези спомагателни самолети, дружно с 110-те нови и съвременни A321neo, поръчани за доставка от 2019 година нататък, ще усилят флота на Wizz Air повече от два пъти до 2024, позволявайки на самолетната компания да резервира позицията си на най-големия нискотарифен транспортьор в Централна и Източна Европа и да укрепи оперативните си разноски, с цел да стане най-хубавата в своя клас.

Предвид размера на уговорките по ценова листа на съглашението с Airbus, покупката може да бъде избрана като " договорка от клас 1 ", според разпоредбите за регистрация и затова контракта с Airbus изисква утвърждението на акционерите на Wizz Air, което ще бъде обявено навреме.

На конференцията по време на авиационното ревю в Париж, основният изпълнителен шеф на Wizz Air, Йозеф Варади, разяснява: " Имаме удоволствието да прибавим спомагателни самолети Airbus A321 към флота на Wizz Air. Нашите здрави връзки с Airbus не престават, до момента в който влагаме в нашия разрастващ се флот. От влизането си в Wizz Air през ноември 2015 година, Airbus A321ceo дава обилни преимущества във връзка с разноските, а обновеният интериор усъвършенства нашето извънредно обслужване на борда. С днешната поръчка, дружно със съществуващата поръчка за 110 свръх ефикасни A321neo, Wizz Air ще достави 140 нови самолета от в този момент до 2024 година, като явен водач на пазара на ниски цени в Централна и Източна Европа, с цел да отговори на забележителните благоприятни условия за напредък в ЦИЕ, предлагайки на своите клиенти най-ниските цени и опцията да пътуват на борда на една от най-младите и най-ефективните флоти в Европа. "

" Радваме се, че Wizz Air, една самолетна компания на Airbus, още веднъж засвидетелства доверието си в Airbus. A321ceo, най-големият член на фамилията A320, с неговите ненадминати експлоатационни разноски, е верният аероплан в точното време за развиването на Wizz Air. Той ще разреши на компанията да продължи да пораства, като предлага на своите пасажери удобството, което заслужават, комфорт, който единствено Airbus може да предложи ", сподели основният действен шеф на Airbus Commercial Aircraft - Джон Лехи.

Wizz Air флот

Настоящият флот на Wizz Air се състои от 83 самолета (64 - A320 и 19 - A321). На междинната възраст 4.4 години флотилията е една от най-младите флотилии на огромни европейски самолетни компании. Wizz Air също има поръчка към Airbus на 110 нови машини A321neo с съвременни системи и усъвършенствани мотори със период на доставка от 2019г.

За Airbus A321ceo

A321ceo е най-дългият представител на фамилията на A320 и предлага най-хубав разход за място измежду всички самолети с една пътека, в това число и потенциал на пасажерите, съпоставим с този на широкофюзелажна машина. Този аероплан с разтегателен фюзелаж има обща дължина 44.51 метра, осигуряваща задоволително пространство за комфортно настаняване на 185 пасажери - или до 236 в по-събрана класификация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР