Паричните обезщетения за временна неработоспособност и майчинство са най-честите теми,

...
Паричните обезщетения за временна неработоспособност и майчинство са най-честите теми,
Коментари Харесай

Над 80% от обажданията към НОИ през 2019 г. са за болнични и пенсии

Паричните компенсации за краткотрайна нетрудоспособност и майчинство са най-честите тематики, по които хората се обръщат за съвет или информация към Контактния център на Националния застрахователен институт (НОИ). Това демонстрира статистика на институцията за тематичната конструкция на телефонните запитвания през 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт.

От основаването си в средата на 2012 година Контактният център на Национален осигурителен институт е обработил близо 1,3 милиона позвънявания, единствено за предходната година те са 165 945. Повече от половината от тях (54 на 100 ) са точно по въпроси, свързани с правото за приемане на парични компенсации за краткотрайна нетрудоспособност и майчинство.

Общо 31 % от позвъняванията на единния телефонен номер 0700 14 802 се отнасят до пенсиите, други 10 на 100 касаят компенсациите за безработица. Останалите 5 % от запитванията са разпределени сред други тематики от компетентността на Национален осигурителен институт, като най-сериозен е ползата към електронните услуги на института и изискванията за прилагане на паричната помощ за профилактика и рехабилитация.

Статистиката демонстрира още, че над 87 % от търсещите информация по телефона го вършат в персонално качество, а едвам 13 на 100 се обаждат като служебни лица. През 2019 година посредством Контактния център на Национален осигурителен институт са подадени и 9 сигнала за злоупотреби с фондовете на държавното публично обезпечаване (ДОО).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР