Паричната гаранция на пловдивчанката Катя Лерца, която в средата на

...
Паричната гаранция на пловдивчанката Катя Лерца, която в средата на
Коментари Харесай

Намалиха гаранцията на шофьорката, убила полицай

Паричната гаранция на пловдивчанката Катя Лерца, която в средата на май блъсна с джипа си и умъртви на място служител на реда, е била понижена от 10 000 лв. на 6000 лв..

Решението е взето на 13 юни от Пловдивския областен съд, заяви Plovdiv24.

Точно месец по-рано 40-годишната Лерца блъсна и умъртви на място 36-годишния пътен служител на реда Делян Палазов, до момента в който охраняваше провеждащия се "Народен събор ", проведен от община Пловдив и кметството на регион „ Тракия “. Палазов дал знак да спре лек автомобил, само че движилият се зад него с висока скорост джип "Киа ", ръководен от 40-годишната жена, направил внезапна маневра и го блъснал.

Съдът освободи шофьорката от ареста против парична гаранция от 10 000 лв., като й забрани да напуща рамките на България и й лиши шофьорската брошура.

Пловдивчанката обаче обжалвала размера на гаранцията, защото имала две дребни деца и приходите й не били огромни. Магистратите взели решение да я понижат с 4000 лв..

В неделя обаче Катя Лерца е хваната да кара, макар че книжката й е отнета. Жената е била зад кормилото на лек автомобил "Пежо ", когато е спряна към 18.15 ч. в региона на Бетонния мост в пловдивския кв. "Кючук Париж " от пътни служители на реда.

Тя е била отведена в Първо РПУ в Пловдив, където й е формиран административен акт за това, че е карала без брошура. Лерца не е била арестувана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР