Парична награда от 500 лева ще получи горският служител Муртаза

...
Парична награда от 500 лева ще получи горският служител Муртаза
Коментари Харесай

Дават 500 лева награда на горския служител, намерил 2-годишния Мехмед

Парична премия от 500 лв. ще получи горският чиновник Муртаза Клечов. Мъжът откри в гората над с.Бунцево и избави 2-годишния Мехмед от Якоруда, който изчезна мистериозно в сряда.

Директорът на Югозападната държавно дружество инж. Дамян Дамянов сподели, че горският чиновник е образец за подражателство и дефинира спасяването на детето като хуманна и човешка постъпка.

Муртаза Клечов е горски надзорник с над 30-годишен трудов стаж. Наградата той ще получи през идната седмица. Днес управителният съвет на предприятието би трябвало да утвърди с решение предлагането, а в понеделник инж. Дамянов следва да издаде заповед за приемане.

В сряда следобяд 2-годишното дете изчезна от двора на фамилния дом в Якоруда. Цяло денонощие нямаше следи от него, проведена беше акция за издирването му, в която участваха над 70 чиновници на полицията, жандармерията, специфични екип със следови кучета и десетки доброволци. Проверени бяха водоеми, горски региони край Якоруда, Разлог и Банско, както и адреси на родственици на фамилията във Велинград.

Детето беше открито от горския чиновник Муртаза Клечов живо и крепко на 2 км в гората над къщата на родителите му. Дали е било отвлечено и оставено в гората или единствено е стигнало до там ще открият проверяващите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР