Парична гаранция в размер на 8000 лева е новата мярка

...
Парична гаранция в размер на 8000 лева е новата мярка
Коментари Харесай

Лазар Влайков излиза под гаранция от 8000 лв.

Парична гаранция в размер на 8000 лв. е новата мярка за неотклонение на общинския консултант в Септември Лазар Влайков, заяви в. " Сега ".
Той бе арестуван за убийството на ресторантьора Наско Тонкев от Виноградец, който бе прострелян смъртоносно със законно притежавания револвер на съветника.
Решението за мярката е на състав на Окръжния съд в Пазарджик с ръководител Кристина Пунтева. Казусът беше гледан предходната седмица в Районния съд, който излезе с решение обвиненият да остане под домакински арест.
Първоначално управляващите твърдяха, че съдбовният изстрел е създаден от 6-годишния племенник на Влайков. Той бе освободен единствено 24 часа след задържането си без повдигнато обвиняване, само че последва скандал и се чуха обвинявания, че локалният политик, тогава към момента представител на ГЕРБ, се употребява с политически и прокурорски чадър. След намесата на основния прокурор Сотир Цацаров последва ново задържане, а на 12 септември на Влайков беше наложена мярка " домакински арест ".
Случаят беше трансфериран към полицията и прокуратурата в Пловдив за обезпечаване на безпристрастност.
45-годишният Влайков изиска по-лека мярка с претекста, че не може да извършва отговорностите си като ръководител на земеделската кооперация в Септември, както и като общински консултант в Септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР