Парична гаранция от 10 хиляди лева все пак е наложена

...
Парична гаранция от 10 хиляди лева все пак е наложена
Коментари Харесай

Наложиха нова гаранция от 10 000 лева на Местан

Парична гаранция от 10 хиляди лв. въпреки всичко е наложена на Лютви Местан. Това оповестиха от прокуратурата през днешния ден.

Тя бе наложена още на първа инстанция, откакто водачът на партия ДОСТ се снабди с обвиняване след катастрофата край Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", при която почина 6-месечно бебе. Впоследствие обаче гаранцията бе анулирана, защото нямало ясни данни за имуществото на Местан. По-рано през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи, че няма по какъв начин Лютви Местан да остане без мярка за неотклонение, поради което Окръжна прокуратура – Кърджали се е събрала незабавно, с цел да обясни проблема с имотното му положение.

Вследствие на това от прокуратурата оповестиха и решението си.

С разпореждане на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали на 19.04.2019 година във връзка с Лютви Местан, обвинен за осъществено закононарушение по чл.343, ал.1, б. “в “ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс, е взета мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 10 000 лв.. Мярката за неотклонение е взета като е съобразена публичната заплаха на закононарушението, с доказателствата против обвинения и с имущественото му състояние, за което са събрани доказателства, галси известието на Прокуратурата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР