Пари за завършване на магистралите, за зимна поддръжка и за

...
Пари за завършване на магистралите, за зимна поддръжка и за
Коментари Харесай

В последния си ден кабинетът намери 776 млн. лв. за магистрали и текущи ремонти

Пари за довеждане докрай на автомагистралите, за зимна поддръжка и за разплащане на старите отговорности на Министерство на регионалното развитие към строителните компании за настоящи поправки откри държавното управление на последното си постоянно съвещание. 776 млн. лева са обезпечени от кабинетът, заяви районният министър Иван Шишков.

158 млн. лева са планувани за зимното поддържане на пътищата за януари и февруари. Още 150 млн. лева ще се насочат към огромни интфраструктурни обекти - за готовата част на " Хемус " сред Белокопитово и Буховци, за 7-километровия сектор от пътя Видин-Ботевград, който до един месец би трябвало да се пусне. С парите ще се укрепи и свлачището на " Струма ", открито още през септември 2020 година, тъй че до 3 месеца да се пусне придвижването от Гърция до София. Средства ще се отделят и за автомагистрала " Европа ",  с цел да се пусне сектора до Калотина, оповестява " 24часа ".

С 438 млн. лева ще се покрият старите отговорности на Министерство на регионалното развитие и АПИ за 2020-2021 година по възлаганията, които сътвориха напрежение сред страната и пътния бранш. Те са обаче единствено за настоящи поправки, защото за неизплатените поръчки за съществени поправки Народното събрание не взе решение, посочи Шишков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР