Пари за спорта има. Намерихме печелившите комбинации – спортните федерации

...
Пари за спорта има. Намерихме печелившите комбинации – спортните федерации
Коментари Харесай

Министър Пулев: Пари за спорта има

„ Пари за спорта има. Намерихме печелившите комбинации – спортните федерации с клубовете, спортните федерации с представителите на бизнеса, спортните федерации с общините. В взаимозависимост от партньорствата, имаме цяла палитра от финансови принадлежности, които могат да бъдат употребявани за реализиране на крайната цел – поддръжка за спорта “. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на осведомителния ден „ Държавата в поддръжка на спорта – нови благоприятни условия “, проведен от министерствата на нововъведенията и на спорта през днешния ден в София.

„ Искам да благодаря на президента Румен Радев за това, че се включи в нашата самодейност с летящ старт и с ясни послания за поддръжка “, обърна се Пулев към президента, който откри събитието. „ Два дни ни бяха нужни, след поканата на министър Лечева, която още веднъж уцели задачата право в десетката с тази самодейност, с цел да се съберем петима министри и да бъдем подготвени с градивни решения по какъв начин да се активизира запас за вложения в спорта “, сподели Пулев и акцентира, че макар първичната компликация, министерствата са намерили формулите за партньорства, посредством които да се финансират планове за всеобщ и професионален спорт.

„ Благодарение на упоритата работа на служения кабинет, във Фонд на фондовете към МИР, посредством Фонд ФЛАГ и Фонда за градско развиване, ще се ръководят и през идващият програмен интервал близо 500 млн. лева под формата на финансови принадлежности. Част от тези средства са и за спортни планове “, обърна внимание министърът на нововъведенията.

По думите му, е доста значимо, че за бъдещите планове, ще има и грантов детайл от 40% безплатни средства, което е изобретение по отношение на предходния програмен интервал и ще е тласък за спортната общественост да приготвя занапред плановете си. Кандидатстването ще се разгласи през втората половина на 2023 година, което дава време за подготовка, обърна внимание той.

По думите на министъра на нововъведенията за предходния програмен интервал, по линия на МИР, са подкрепени планове за спортна инфраструктура и други в региона на спорта за над 80 млн. лева Той даде за образец Парк „ Възраждане “ в София с два от подкрепените планове – „ Спортна София “ и Комплекс „ Възраждане “ – и разгласи, че МИР, по линия на Фонда на фондовете и Българката банка за развиване, е подкрепило и осем започващи компании с новаторски решения от ново потомство, директно свързани с потребностите на федерациите и клубовете.

На събитието участваха представители на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “, Управляващ орган на „ Развитие на районите “ към Министерство на регионалното развитие, Фонда на фондовете, Българската банка за развиване, кметове, представители на НСОРБ, федерации и спортни клубове, както и компании и стартъпи, които показаха положителните практики на взаимоотношение сред спорта и другите държавни структури.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР