Пари за иновации и роботика има. Работим на пълни обороти

...
Пари за иновации и роботика има. Работим на пълни обороти
Коментари Харесай

Осигурени са пари за иновации и роботика

„ Пари за нововъведения и роботика има. Работим на цялостни обороти да осигурим нужния запас на бизнеса, на микро-, дребните и междинни предприятия в областта на високите технологии. “ С тези думи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев откри Robotics Strategy Forum в София Тех Парк, дружно с Кристиян Михайлов и Йонко Чуклев от управителния съвет на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация „ ПАРА “.

„ Чрездяловите принадлежности на Фонда на Фондовете за високи технологии в бизнеса има запас от 280 млн. лева През Българската банка за развиване и Фонд за рискови вложения има 64 млн. лева “, сподели министърът. По думите му, Планът за възобновяване и резистентност е отворен и работи и до края на годината ще даде 600 млн. лева От тях 400 млн. лева са за високи технологии и научна активност.

„ Имаме първата отворена процедура по Плана за възобновяване и резистентност – „ Технологична рационализация “, по линия на Министерството на нововъведенията и растежа “, добави...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР