Пари Сен Жермн направи поредната крачка към титлата в Лига

...
Пари Сен Жермн направи поредната крачка към титлата в Лига
Коментари Харесай

Неймар поведе ПСЖ за успех над Лил

Пари Сен Жермн направи следващата крачка към купата в Лига 1. Тази вечер столичани реализираха триумф с 2:0 като посетител на Лил от 21-ия кръг. И двата гола за гостите на “Стад Пиер Муроа” осъществя Неймар, който бе прецизен в 28-ата и в 52-ата минута от дузпа.

Лил имаше първата сериозна опция в мача. Луис Араухо бе изведен на добра позиция и стреля към вратата, само че Кейлор Навас с ослепително избавяне не разреши да се стигне до разкриване на резултата.

В 28-ата минута обаче ПСЖ стигна до гол. Неймар получи топката пред наказателното поле, замени пасове с Марко Верати, след което стреля по земя за 0:1.

В началото на второто полувреме гостите получиха и дузпа за игра с ръка на бранител в пеналта. Първоначално съдията подмина обстановката, само че след намесата на ВАР уточни бялата точка, а Неймар осъществя наказателния удар за 0:2.

В 68-ата минута Лил имаше късмет да върне интригата, само че шут на Бубакари Сумаре бе изчистен пред голлинията. В същото време парижани сътвориха още няколко положителни положения пред Майк Менян, пропуснати от Килиан Мбапе и Мауро Икарди.

В самия завършек на мача пък гол на домакините бе анулиран поради засада.

Така срещата завърши с победа на ПСЖ и отборът се откъсна на върха с 52 точки, като към този момент има преднина от 10 пред преследвача Марсилия. Лил пък позволи трето следващо проваляне и остава на 7-ото място с 31 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Лига 1 21 кръг, неделя 26 януари  Лил 0:2краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР