Пари Сен Жермен затвърди впечатленията, че е тотален хегемон на

...
Пари Сен Жермен затвърди впечатленията, че е тотален хегемон на
Коментари Харесай

ПСЖ с домашен требъл, взе и Купата след бой по аматьори

Пари Сен Жермен затвърди усещанията, че е цялостен хегемон на домашната сцена във Франция. Момчетата на Унай Емери завоюваха требъл, откакто прибавиха и Купата на Франция към купата на страната и трофея от Купата на Лигата.

А това наподобява беше една от най-лесните им задания през сезона. Защото на финала на "Стад дьо Франс " имаха задачата да се преборят с третодивизионния Льо Ербие. И го сториха след спестовен, само че изцяло задоволителен триумф с 2:0.

Джовани Ло Селсо откри за елитния отбор в средата на първата част, а четвърт час преди края и Единсон Кавани се разписа от дузпа, с цел да подсигурява цялостната домашна популярност за отбора си. Пред вратата на аматьорското отборче се изви същинска стихия, само че то инкасира единствено тези попадения и ненапълно играчите му могат да са удовлетворени от развръзката и спестения погром.

С оглед на обстоятелството, че това беше последният сериозен мач на ПСЖ за сезона, наставникът Унай Емери не спести силите на звездите си. И те през цялото време натикаха противника в неговата половина.

Първата заплаха в мача пристигна още в 5-та минута, само че тогава ударът на Джовани Ло Селсо срещна лявата греда. Само три по-късно и Килиан Мбапе повтори упражнението, като неговият изстрел беше от точката на дузпата, само че отново страничният дирек беше правилният асистент на Льо Ербие.

Дани Алвес, Анхел ди Мария и още веднъж Ло Селсо още веднъж не съумяха да се разпишат, а ударът на аржентинеца в 20-та минута срещна гредата за трети път. И отново лявата греда беше най-верният асистент на третодивизионния отбор.

Но и тя не можа да го избави в 26-та минута. Тогава Тиаго Мота откри по съвършен метод Ло Селсо пред границата на наказателното поле, той прати старателен шут, който този път мина на сантиметри от дясната греда от вътрешната ѝ страна и се оплете в мрежата за 1:0.

Така парижани взеха значимия задатък в мача, който сигурно щеше да им с окаже задоволителен, тъй като до края на дуела Льо Ербие по този начин и не насочи прецизен удар към вратата. Но момчетата на Унай Емери нямаха желание да оставят нещата по този начин и търсеха още попадения.

До почивката обаче по този начин и не съумяха да стигнат до нов гол след поредност пропуски на Дани Алвес, Ди Мария и Мбапе. В последна сметка почивката пристигна при задатък от един чист гол в тяхна изгода.

В 50-та минута Единсон Кавани направи следващия пропуск в мача, а единствено три по-късно попадение на Маркиньос беше анулирано поради игра с ръка и в последна сметка статуквото се резервира при започване на втората част.

Но ПСЖ продължи да налита. Ди Мария и Мбапе се скъсаха да пропущат, само че всичко завърши дефинитивно в 74-та минута, когато елитният отбор получи правото да извърши дузпа за нарушаване на вратаря Мануел Пишо.

Единсон Кавани застана зад топката и стреля, стражът на Льо Ербие я отклони, само че незадоволително мощно, с цел да предотврати попадението и по този начин в последна сметка резултатът стана 2:0 за парижани и всичко в този мач като конспирация просто умря.

Това беше всичко в този мач, а единственият удовлетворителен късмет на третодивизионния тим пристигна в 89-та минута, само че Диако Фофана го пропиля и по този начин отборът му не можа да стигне най-малко до почетно попадение.

Така ПСЖ записа рекордната 12-а Купа на Франция във витрината си и се откъсна с две повече пред най-близкия преследвач Олимпик Марсилия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР