Пари Сен Жермен стана първият 1/2-финалист в Шампионската лига навръх

...
Пари Сен Жермен стана първият 1/2-финалист в Шампионската лига навръх
Коментари Харесай

ПСЖ стигна инфарктно до 1/2-финал в Шампионската лига

" Пари Сен Жермен " стана първият 1/2-финалист в Шампионската лига точно на 50-годишнината от основаването си. Доминантът във Франция победи с 2:1 " Аталанта " по извънредно трагичен метод в мач, игран на ст. " Луш " в Лисабон. Именно в Португалия се организира заключителния шампионат от 1/4-финалната фаза нататък, като спечелилите се дефинират в един мач.

Дебютантът в шампионата " Аталанта " изглеждаше в действителност сигурен 1/2-финалист до 90-ата минута. Хърватският национал Марио Пашалич откри за италианския отбор в 27-ата мин., откакто се възползва от превъзходен пробив и асистенция на колумбиеца Дуван Сапата.

След този гол ПСЖ, който бе без контузените Марко Верати и Левайн Курзава, санкции Анхел Ди Мария и напусналия Единсон Кавани,  се хвърли да изравнява. Суперзвездата Неймар опита всичко, само че нямаше шанс в 4 обстановки. Именно бразилецът обаче даде голов пас към сънародника си Маркиньос, който изравни в 90-ата минута, когато в " Аталанта " към този момент се настройваха за историческо класиране за 1/2-финал. Този гол имаше голям психически резултат върху ПСЖ и отборът се хвърли да търси победа, без да чака продължения. И я реализира! В третата минута на даденото от съдията в допълнение време резервата Ерик-Максим Чупо Мотинг приключи тъкмо офанзива, стартирана от Неймар и минала пред възобновения и появил се като промяна в 60-ата мин. Килиан Мбапе. Така парижани, точно на своя празник, стигнаха за повторно в историята си след 1995 година до 1/2-финал в Шампионската лига. Там на 18 август отборът, воден от Томас Тухел, ще чака спечелилия от двойката Република България " Лайпциг " - " Атлетико " (Мадрид) в петък вечер.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР