Пари Сен Жермен спечели с 3:1 гостуването на Сент Етиен

...
Пари Сен Жермен спечели с 3:1 гостуването на Сент Етиен
Коментари Харесай

И с 10 човека Сент Етиен даде сериозен отпор на ПСЖ, но логичното се случи

Пари Сен Жермен завоюва с 3:1 гостуването на Сент Етиен в първи мач от неделната стратегия на Лига 1. Денис Буанга (23) изведе домакините напред, Маркиньос (45, 90+1) и Ди Мария (79 донесоха цялостния поврат на парижани. Лео Меси беше в основата на триумфа с три асистенции. Секунди преди изравнителното попадение на ПСЖ отборът на Сент Етиен остана с 10 души след червен картон на Тимъти Колоджиджак.

Официален дебют за парижани записва централният защитник Серхио Рамос, който започва като титуляр на стадион „ Жофроа Гушар”. Дебютът на опитния испанец за ПСЖ идва тъкмо 207 дни, откакто подписа с френския гранд.

Двубоят стартира с напън на гостите, който даде резултат още в 5-ата минута. Пари Сен Жермен осъществя попадение във вратата на домакините посредством Леандро Паредес, само че голът бе анулиран поради засада, откакто ситуацията бе прегледано благодарение на системата за видеоарбитраж. В 14-ата минута футболистите на Маурисио Почетино имаха нова опция да осъществят, само че вратарят на Сент Сетиен сподели класа. Килиан Мбапе се озова на стрелкова позиция и насочи техничен удар, само че Грийн съумя да избие в корнер.

Противно на логиката и макар превъзходството на Пари Сен Жермен от начало на срещата, домакините бяха тези, които първи стигнаха до гол. След осъществяване на корнер и последвалото разиграване, защитата на парижани не се нарежда по най-хубавия метод и разреши на домакините да провеждат добра офанзива, която приключи с гол. Вахби Хазри получи пред наказателното поле и с външен фалц съумя да изведе Макон зад отбраната на гостите. Той стреля мощно, само че Донарума съумя да парира изстрела. За негово злощастие обаче, топката се озова на пътя на Дени Буанга, който не сгреши. Първоначално голът бе анулиран, откакто страничният рефер подвигна засада. След обзор на обстановката с VAR обаче, голът бе зачетен, с което Сент Етиен поведе в резултата.

Секунди преди почивката " зелените” останаха с 10 души, откакто Тимъти Колоджиджак спря непозволено нахлуващия на скорост Мбапе и получи червен картон. При осъществяването на фаул топката бе пратена от Лионел Меси в наказателното поле, където Маркиньос надскочи своя надзирател и изравни за 1:1.

Второто полувреме предстоящо стартира с напън на парижани, само че домакините се защитаваха добре. След 15 минути игра Мбапе можеше да изведе ПСЖ напред, откакто стигна първи до топката при едно безредие, само че шутира в навън. Три минути по-късно голмайсторът за Сент Етиен - Денис Буанга опита да изненада Донарума, само че шутира едва и в ръцете на вратаря.

Страхотна опция се откри в 69-ата минута пред Лео Меси, който обаче не съумя да уцели вратата, откакто доближи до отбита от отбраната топка.

11 минути преди края натискът на ПСЖ даде резултат и още веднъж асистенцията бе на Меси. Аржентинецът се пребори за топката пред наказателното поле и хитро пусна надясно към нахллуващия Анхел Ди Мария. Сънародникът му сподели класа и с майсторски удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря Грийн.

Ужасяваща травма в 84-ата минута получи Неймар и дълго се превиваше на тревата. Бразилецът даже не беше в положение самичък да напусне терена и се наложи да бъде изнесен на носилка.

В последната минута Мбапе изскочи зад защитата на домакините, напредна до аутлинията и върна топката към Меси, само че тя бе изчистена в корнер от бранител.

Отново Маркиньос с гол в добавеното време постави точка на разногласието. Той засече центриране на Меси и прати неспасяемо топката за трети път в мрежата на домакините.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР