Пари Сен Жермен продължава уверено пътя си към поредната титла

...
Пари Сен Жермен продължава уверено пътя си към поредната титла
Коментари Харесай

ПСЖ отново се откъсна на върха с пета поредна победа

Пари Сен Жермен продължава решително пътя си към следващата купа в Лига 1 на Франция. Тази вечер столичани записаха изразителна победа с 4:0 като посетител в дербито със Сент Етиен и още веднъж си върнаха преднината от 7 точки пред преследвача си Олимпик Марсилия. Футболистите на Томас Тухел играха с човек повече от 25-ата минута, което много улени задачата им на “Стад Жофроа Гишар”. Те можеха да завоюват и по-убедително, само че пропуснаха дузпа, а и техен гол бе анулиран.

Головата фиеста стартира още в 9-ата минута. Тогава удар от близко на Хуан Бернат бе избавен от вратаря, само че топката се озова в Леандро Паредес, който с хубав шут от воле порази вратата за 0:1.

В 13-ата минута Килиан Мбапе означи гол, който обаче бе анулиран поради засада.

В 25-ата минута домакините останаха в понижен състав, откакто Жеан Ахолу получи пряк червен картон за недодялан фаул в краката на Паредес.

С човек повече за ПСЖ не бе мъчно да удвои преднината си в края на полувремето. Тогава Мбапе получи извеждащ пас и останл очи в очи с вратаря невъзмутимо осъществя за 0:2.

В 62-ата минута Неймар си създаде дузпа, която реши самичък да извърши, само че изстрелът му от бялата точка бе неприятен и се отби от гредата.

В 73-ата минута резултатът въпреки всичко стана класическив изгода на гостите. Неймар центрира отляво, Мбапе се размина с топката, само че тя стигна до Мауро икарди на далечната греда и той на празна врата нямаше по какъв начин да сгреши за 0:3.

В самия завършек на мача парижани подпечатаха триумфа си с четвърти гол. Мбапе получи на скорост и с изстрел по земя оформи крайното 0:4.

По този метод ПСЖ събра актив от 42 точки и води безапелационно в класирането, като има и мач по-малко. Сент Етиен пък остава на 11-ата позиция с 25 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Лига 1 18 кръг, неделя 15 декември  Сент Етиен 0:4краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР