Пари Сен Жермен продължава победната си серия, след като се

...
Пари Сен Жермен продължава победната си серия, след като се
Коментари Харесай

Каръкът Лион се провали в опита си да спре ПСЖ

Пари Сен Жермен продължава победната си серия, откакто се наложи с 3:0 над Олимпик Лион в мача от 6-ия кръг на Лига 1. Късметът тотално бе обърнал тил на гостите, които си вкараха цели два автогола оформяйки триумфа на противника си.

През първата част и двата отбора не сътвориха кой знае какви рискови положения. В 13-ата минута Тиаго Силва засече центриране на Неймар в наказателното поле, само че топката мина настрана от вратата.

В 15-ата отнов Неймар можеше да запише доста атрактивно попадение на сметката си. Бразилецът замалко да означи от корнер след остро центриране към първата греда. Лопеш обаче внимаваше и отрази удара.

Единственият по-опасен удар към вратата на Алфонсо Ареола бе в 28-ата минута. Набил Фекир стреля отдалеко, само че топката мина доста над напречната греда.

В самия завършек на полувремето отново Неймар опита да прониже вратата на гостите. В 44-ата минута многомилионното ново попълнение на парижани стреля от границата на пеналтерията, само че Лопеш блесна с положително избавяне, опазвайки мрежата си чиста.

Втората част стартира с добра опция за гостите. В 50-ата минута Фекир нахлу в наказателното поле и шутира по земя, само че Ареола внимаваше и със ужасно избавяне резервира равенството.

В 57-ата минута се откри следващ късмет пред Неймар. Бразилецът си завоюва фаул и стреля от границата на наказателното поле. Топката летеше към левия ъгъл, само че още веднъж Лопеш сподели добър инстикт и избави.

В 67-ата минута парижани за малко да позволен изненадващо попадение във вратата си, като в началото на Тиаго Силва му се наложи да почисти удар на Мемфис Депай с глава от голлинията. Секунди след това пък Танги Ндомбеле се отличи със страховит удар, който обаче срещна напречната греда.

Все отново ПСЖ стигна до заветното попадение, в 75-ата минута на срещата. Влезлият като запаса Джовани Ло Селсо се оправи със бранителя на гостите Кени Тете, а по-късно да центрира към наказателното поле, където Единсон Кавани засече, а по-късно топката срещна и крайници на Марсело и се търкулна в мрежата.

В 78-ата минута парижани получиха дузпа след нарушаване на Бенжамен Менди против Килиан Мбапе в наказателното поле. Отново Кавани застана зад топката, само че този път опитът му да прониже вратата на Лопеш бе несполучлив, откакто стражът на „ хлапетата” избави.

Късметът тотално не бе на страната на гостите, откакто в 86-ата минута Жереми Морел прати топката в личната с мрежа. Килиан Мбапе като бе добре изведен зад отбраната. Футболистът на парижани напредна в наказателното поле и стреля, само че ударът му бе отразен от Лопеш. Отбилата се топка обаче срещна тялото на Морел и влезе право във вратата на гостите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР