Пари, евро и датски крони на стойност 30 000 лева

...
Пари, евро и датски крони на стойност 30 000 лева
Коментари Харесай

Кандидат снаха задигна 30 бона от дома на гаджето си


Пари, евро и датски крони на стойност 30 000 лв. е отмъкнала претендент снаха от родителите на гаджето си в доспатското село Змеица.
Чепеларският областен съд призна за отговорна Деница Якимова от Доспат за това, че от месец март до 26 май предходната година е лишила от родителите на змеичанина Мартин Емилов въпросната сума без тяхно единодушие, с желание да я присвои.
От правосъдното решение излиза наяве, че Деница тогава е живяла на брачен начала с Мартин в дома на родителите му Алексей и Дарина Емилови.
Присъдата на момичето е „ отнемане от независимост за период от девет месеца “, като се отсрочва за изпитателен период от три години.
Тя е наказана да заплати на семейство Емилови сумата от 20 692 лв., която съставлява невърнатата от общата сума част, ведно със законовата рента от 26 май 2017 година до окончателното й погашение.
Тя би трябвало да заплати на майката и бащата на бившето си гадже по 2000 лв. обезщетение за нанесените им от закононарушението неимуществени вреди, изразяващи се в психологичен стрес и засягане на персоналното им достолепие. На тези суми също ще се начислява рента от май месец предходната година до окончателното им погашение.
Младата доспатчанка е наказана да заплати на семейство Емилови също 1117 лв. разходи по делото, а на Районния съд в Чепеларе 987 лв. държавна такса върху почетения размер на гражданските искове.
Присъдата предстои на обжалване пред Смолянския областен съд.
„ Всичко си е било сред тях, в фамилията. В селото се разбра предходната година, че е станало нещо такова. В визията на локалните поданици в Змеица тези хора се разбираха добре преди този момент да се случи. Доколкото споделяха кражбата е станала, до момента в който родителите са били на отмора. Момичето е от Доспат. Млади хора са, не зная по на какъв брой години. От положителни фамилии. Познавам ги и двете фамилии – и на момичето, и на момчето, приятни хора, добродушни, само че орис... Грешка е станала – волна или неволна. В края на краищата нищо не мога да кажа. Пред мен пострадалите не са се оплакали. Нищо нескрито не е имало. Момичето в този момент си е в Доспат “, изясни кметът на Змеица Антон Доспатлиев./actualno.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР