Пърхотът представлява едно от най-честите кожни смущения. Той притеснява милиони

...
Пърхотът представлява едно от най-честите кожни смущения. Той притеснява милиони
Коментари Харесай

Най-голямата грешка, която правим с шампоаните за пърхот

Пърхотът съставлява едно от най-честите кожни разстройства. Той тормози милиони хора по целия свят. Предизвиква неприятни и дразнещи снежинки по раменете, а също провокира мощен сърбеж, неспокойствие, лющене, а от време на време даже болежка, зачервяване на главата, а то може да се популяризира дори и по слепоочията.

Натурални способи за лекуване на пърхот
Не изхвърляйте безполезния шампоан, почистете облеклата си с него
Не бързайте да изхвърляте шампоана, който лежи на рафта в банята изцяло ненужен и единствено заема скъпо място. Такива обстановки от време на време...
Прочети повече
Гъбичките и бактериите са най-честата причина за поява на пърхот. Много от тези, които страдат от пърхот, имат гъбични микроорганизми.

Най-лесно може да се справите с пърхота е да си вземете профилиран шампоан срещу пърхот. Разбира се, най-добре е той да бъде медицински. Тези шампоани съдържат противогъбични и антибактериални съставки. Съдържат нормално циклоспорикс, катрани, салицилова киселина, кетоконазол и т. н. Те унищожават гъбичките по кожата и успокояват сърбежа, понижават лющенето, раздразнението и зачервяването.

Често допускани неточности при лекуване на пърхот

Тези шампоани изсушават рисково доста косата. При дълга или честа приложимост на шампоан срещу пърхот косата става суха, начупена, изтощена, с цъфтящи краища и накъсана.

До страничните резултати се стига евентуално заради потребление по неверен метод на шампоаните срещу пърхот.
Конски шампоан за по-дълга и здрава коса
Всяка една жена желае да има красива и здрава коса. Някои от нас даже желаят да имат и по-завидна дължина и да се радват на хубава коса....
Прочети повече
Грешката, която множеството хора позволяват в използването на шампоан срещу пърхот

По всяка възможност всеки приема шампоана срещу пърхот като най-обикновен шампоан. Използва го по общоприет метод, като го нанася по цялата си коса, втрива, натърква и по-късно изплаква. Но това е неточност. Именно тази неточност провокира рисковото пресушаване на косата.

Как да употребявате шампоаните срещу пърхот вярно?

Понеже съставките в шампоана срещу пърхот са ориентирани към скалпа, по който се развиват бактериите и гъбичките, които предизвикват пърхот, продуктът би трябвало да се ползва тъкмо там. Недейте да го разнасяйте по дължината на косата. Целта  е тъкмо и единствено скалпа, защото по повърхността на косъма няма гъбички, нито пък пърхот.

Нанасяйте противопърхотния шампоан само на скалпа. Масажирайте кожата на главата с леки придвижвания. Оставете го да подейства в границите на няколко минути, а по-късно изплакнете щедро с вода.
Грешките, които позволяваме, когато мием косата си с шампоан
Шампоанът е неизменима част от ритуала по измиването на косата.  С негова помощ премахвате остатъците от масла, себум, мъртви клетк...
Прочети повече
Останалата част от самата коса би трябвало да измиете с елементарен шампоан. Нанесете оня, който ползвате общоприетоо. Най-добре би било той да е селекциониран съгласно самостоятелните потребности на вашата коса.

Хубавата вест за край е, че има метод се преборим с честите появи на пърхот. Това може да стане при положение, че употребявате вярно шампоана срещу пърхот и не го разнасяте по цялата дължина на косъма. Ако изпълнявате тези препоръки няма да имате проблеми със сухата и изтощена коса. Запомнете, че ситуацията би станало още по-лошо става, в случай че нанесете шампоана срещу пърхот по цялата коса почакате да подейства няколко минути. Това би направило косата ви още по-дехидратирана и уязвима.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР