Парено тесто за приготвяне на еклери Ако харесвате еклери, но

...
Парено тесто за приготвяне на еклери Ако харесвате еклери, но
Коментари Харесай

Парено тесто за приготвяне на най-вкусните еклери

Парено тесто за подготвяне на еклери

Ако харесвате еклери, само че не ги приготвяте сами, страхувайки се, че е прекомерно комплицирано, тази рецепта ще ви разубеди! Приготвянето на парено тесто за еклери е доста просто. Вижте тази рецепта по какъв начин да извършите това.

Продукти:
брашно – 160 гр.
масло – 100 гр.
вода – 250 мл. може и 125 мл. вода + мляко 125 мл.
яйца – 4 бр.
сол – 1/2 лъжица

Начин на подготвяне:
Пареното тесто за еклери не на вятъра носи това име. Всъщност, с цел да го приготвите, всички съставки би трябвало да се варят на котлона за известно време. За това е належащо да поставите на слаб огън тенджера с дебело дъно и по-късно да изсипете вода в нея, да сложите маслото и да изсипете сол. След това изчакайте, до момента в който маслото се разтопи изцяло и варете всички съставки в продължение на три минути.

Увеличете температурата и прибавете цялото брашно с интензивно безредие на продуктите, варете сместа, до момента в който масата стане хомогенна. Когато основата е подготвена, на дъното на тигана ще стартира да се образува суха диря от брашното.

Махнете тигана от котлона, охладете до към 70 градуса, когато към този момент не е горещо, само че въпреки всичко е доста топло.

Разбийте яйцата едно по едно в основата, като месите тестото доста деликатно всякога. Много е значимо да добавяте яйцата едно по едно! Ако незабавно добавите всички яйца, тогава тестото ще бъде течно. Консистенцията на тестото би трябвало да е като на гъста сметана.

Поставете приготвеното хомогенно тесто в сладкарска торбичка или елементарен плик (отрежете ъгъла), сложете го в тава, покрита с хартия за печене, (най-добре е да намажете хартията с малко количество масло), получените еклери да са под формата на ленти. Можете просто да употребявате и лъжица за тестото. Не се тормозете за хубостта и формата. Когато еклерите са подготвени, те ще набъбнат и ще станат красиви.

Изпечете основата за еклерите за 40-45мин. във фурна, загрята на 180 градуса, без да отваряте фурната, само че внимавайте да не ги изгорите.

Готовите еклери, напълнете с крем на усет, като употребявате кулинарен пулверизатор за задачата.

Вижте още: Мощна сила на котките – ето по какъв начин те улавят отрицателните трептения

За да извършите идеалното парено тесто за еклерите, би трябвало да запомните тези дребни правила: яйцата не би трябвало да са студени, по тази причина ги извадете от хладилника преди приготвянето, тестото би трябвало да се разбърква интензивно, по тази причина използвайте миксер, използвайте единствено естествени съставки, без заместители и растителни мазнини. Еклерите може да не набъбнат или да останат тестени. Консистенцията би трябвало да е като на сметана.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР