Парче от ракета против градушка се приземи в двора на

Парче от ракета против градушка се приземи в двора на ...

Парче от ракета против градушка падна в двор на къща.


Парче от ракета против градушка се приземи в двора на младо семейство с деца от лесичовското село Калугерово. Инцидентът е станал около 19,00 часа снощи, минути след като хората се прибрали вътре заради обилния валеж, разказа пред  Дарик майката Лидия Генова Моллова.

По думите й на мястото се образувала дупка с дълбочина 2 см. "Много силно валеше. Изведнъж се чу "туп" и нещо падна в двора. Чу се като падане на камък или железен предмет. Няма как да не го чуем", обясни жената. Веднага е повикана помощ. На място са се отзовали полицаи, които са изнесли парчето от ракетата от двора. "Още като дойдоха, ни казаха, че е ракета за борба с градушки и е безопасна", каза Моллова.

Във Фейсбук Моллова е качила снимки от ракетата с коментар: "Е те това е -  по време на дъжд в Калугерово от небето да ти падне и бонус ракета...... Чудя се, така, нещо ... от някой самолет в нашия двор да падне и куфарче... Само да не е с бомба. Инак приемам всичко..."При снощната буря е имало обстрелване на облаци, най-вече над град Стрелча, както и единични в други землища в Пазарджишко, включително и в района на Калугерово, показа справка в Регионалната дирекция за борба с градушките. Там нямат сигнал за падналото парче от ракета в двора в Калугерово. Казват, че това се случва рядко. Шефката на дирекцията Диана Илкова обясни, че опасност за хората при пипане няма, нито такава от взрив. Въпреки това е желателно ракетите да се приберат от специалисти.

 

Източник: novini.bg