Парче от ракета против градушка се приземи в двора на

...
Парче от ракета против градушка се приземи в двора на
Коментари Харесай

Парче от ракета против градушка падна в двор на къща

Парче от ракета срещу градушка се приземи в двора на младо семейство с деца от лесичовското село Калугерово. Инцидентът е станал към 19,00 часа нощес, минути откакто хората се прибрали вътре поради изобилния дъжд, описа пред Дарик майката Лидия Генова Моллова.

По думите й на мястото се образувала дупка с дълбочина 2 см. "Много мощно валеше. Изведнъж се чу "туп " и нещо падна в двора. Чу се като рухване на камък или стоманен предмет. Няма по какъв начин да не го чуем ", изясни дамата. Веднага е извикана помощ. На място са се отзовали служители на реда, които са изнесли парчето от ракетата от двора. "Още като пристигнаха, ни споделиха, че е ракета за битка с градушки и е безвредна ", сподели Моллова.

Във Facebook Моллова е качила фотоси от ракетата с коментар: "Е те това е - по време на дъжд в Калугерово от небето да ти падне и бонус ракета...... Чудя се, по този начин, нещо... от някой аероплан в нашия двор да падне и куфарче... Само да не е с бомба. Инак одобрявам всичко... "



При снощната стихия е имало обстрелване на облаци, най-много над град Стрелча, както и единични в други землища в Пазарджишко, в това число и в региона на Калугерово, сподели информация в Регионалната дирекция за битка с градушките. Там нямат сигнал за падналото парче от ракета в двора в Калугерово. Казват, че това се случва рядко. Шефката на дирекцията Диана Илкова изясни, че заплаха за хората при пипане няма, нито такава от гърмеж. Въпреки това е желателно ракетите да се приберат от експерти.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР