"Паразит" - южнокорейската комедия с тежки социални елементи е големият

...
"Паразит" - южнокорейската комедия с тежки социални елементи е големият
Коментари Харесай

Триумф па Южна Корея на Оскарите тази година

"Паразит " - южнокорейската комедия с тежки обществени детайли е огромният победител в 92-рото издание на най-големите кино награди в света - "Оскар ". Филмът на режисьора Пон Джун-хо ще остане вечно в историята като първата чуждоезична продукция, взела наградата в най-желаната категория - "Най-добър филм на годината ".

Освен това обаче - "Паразит " донесе на своя основател и статуетката за "Най-добър режисьор ", както и за "Най-добър чуждоезичен филм ".

Изненадата от триумфа на корейците си личеше освен в лицата на публиката, само че и в по израженията на самите спечелили. Почти целият каст на продукцията излезе на сцената да получи премията.

И още един исторически миг на тазгодишните "Оскар " - за първи път някогашен американски президент и брачната половинка му печелят влиятелната премия. След като през 2009 година Барак Обама завоюва "Нобелова премия за мир ", то през днешния ден - той и Мишел Обама, към този момент са горди притежатели на статуетка от Оскарите. Те завоюваха поради продуцирания от тях документален филм "Американска фабрика ".

Очаквано - премията за най-хубава мъжка роля отиде при феноменалния в ролята на "Жокера " - Хоакин Финикс. Безкомпромисното му преобразяване остави надалеч зад него конкуренцията на Антонио Бандерас. Финикс благодари на режисьорите, които са го построили - Тарантино и Скорсезе.

"Проблемите ни ни карат да си фантазираме, че се борим за разнообразни неща. Но битката на ЛГБТ хората или битката за правата на животните е едно и също - битка за права. Борим се против вярването, че един тип може да господства над другите. Откъснахме се от естествения си свят, станахме егоцентрици, имаме вяра, че сме център на вселената ", сподели още Финикс, който е прочут с политическите си речи на такива събития.

"Можем да сме мощни, когато си оказваме помощ, а не когато се упрекваме за грешките. Това е най-хубавото, което можем да създадем като човечество "

"Най-добра женска роля " отиде при безконечната и незалязваща Рене Зелуегър, за ролята й във кино лентата "Джуди ". Тя се появи на сцената в дълга бяла рокля.

Изненадите на вечерта продължиха с Брад Пит, който за първи път в кариерата си получи Оскар за актьорската си игра във кино лентата "Имало едно време в Холивуд ". Преди това той беше отличаван единствено за продуцентската си работа в "12 години иго ".

Ето и всички наградени:

Най-добър филм - "Паразит "
Най-добър режисьор - Бонг Джун Хо ( "Паразит ")
Най-добър артист - Хоакин Финикс ( "Жокера ")
Най-добра актриса - Рене Зелуегър ( "Джуди ")
Най-добрър артист в поддържаща роля - Брад Пит ( "Имало едно време в Холивуд ")
Най-добра актриса в поддържаща роля - Лора Дърн ( "Брачна история ")
Най-добър автентичен сюжет - "Паразит "
Най-добър приспособен сюжет - "Заекът Джоджо "
Най-добър анимационен филм - "Играта на играчките 4 "
Най-добър документален филм - "Американска фабрика "
Най-добър интернационален филм - "Паразит "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР