Парапетът на опасното стълбище в МБАЛ Света Анна във Варна,

...
Парапетът на опасното стълбище в МБАЛ Света Анна във Варна,
Коментари Харесай

Ремонтираха парапета в МБАЛ Света Анна, от който падна и почина 2-годишно дете

Парапетът на рисковото стълбище в МБАЛ " Света Анна " във Варна, от който падна и умря 2-годишно дете при започване на тази година към този момент е ремонтиран. Това заяви пред медии шефът на болничното заведение доктор Красимир Петров, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" След като успяхме да приключим всички отделения във въпросния блок се погрижихме и за общите площи. Оправен е коридорът, както и въпросните парапети, където стана нещастието ", съобщи доктор Петров.

Инцидентът с 2-годишното момченце стана на 3-ти февруари тази година. Детето е било на рандеву с двама възрастни в родилното поделение на остарялата постройка на " Света Анна ". Въпреки това момченцето е съумяло да се провре през парапета на втория етаж и е паднало. Макар бързата реакция на лекарите, детето умря на идващия ден в резултат на тежка черепно-мозъчна контузия.

Директорът на Окръжната болница разгласи, че с още 150 000 лева, отпуснати от Министерството на здравеопазването, лечебното заведение е поправило и два асансьора, един от които пропадна в края на предходната година и рани няколко души. Това, което остава като ремонт в остарялата постройка на здравното заведение е фасадата.

Д-р Петров разгласи също, че патоанатомия, която към 50 години се обитаваше в остарели бараки, към този момент е преместена в приземния етаж на болничното заведение, където се работи при доста по-съвременни условия. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР