Параолимпийският шампион в леката атлетика Оскар Писториус ще трябва да

...
Параолимпийският шампион в леката атлетика Оскар Писториус ще трябва да
Коментари Харесай

Удвоиха присъдата на Писториус, чака го дълъг престой в затвора

Параолимпийският първенец в леката атлетика Оскар Писториус ще би трябвало да престои в пандиза цели 13 години и половина, откакто наказването му бе увеличено с повече от два пъти. Върховният апелативен съд на ЮАР усили сензитивно присъдата на 31-годишния някогашен бегач, който е съден за убийството на някогашната си другарка Реева Стеенкамп - на 14 февруари 2013 година.

Присъдата на южноафриканеца в действителност е 15 години, само че от тях се приспада времето, което той към този момент прекара в пандиза. До разглеждането на делото от Върховния апелативен съд се стигна, откакто прокуратурата апелира първичната шестгодишна присъда на Писториус.

Носителят на шест златни, един сребърен и един бронзов медали от параолимпийски игри простреля тогавашната си другарка Стеенкамп през вратата на банята. През цялото време той твърдеше, че е помислил Реева за апаш.

Писториус към този момент „ излежа “ 10 месеца, след което мярката бе сменена с домакински арест. После се стигна до обжалването от страна на прокуратурата, която реши, че първичната присъда е твърда лека.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР