Параметрите на контрол на питейната вода в Ловеч от централно

...
Параметрите на контрол на питейната вода в Ловеч от централно
Коментари Харесай

Какво показа проверката на питейната вода в Ловеч

Параметрите на надзор на питейната вода в Ловеч от централно водоснабдяване подхождат на условията, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

След голям брой запитвания по отношение на мътната вода, течаща от крановете на потребителите в града, от здравната ревизия са направили контролни проучвания на вода при краен потребител от пунктове в разнообразни региони на града.

След всекидневно следене на индикатора " мътност " от здравната ревизия показват, че е „ допустим за потребителите и без значими съмнения по отношение на нормалното за индикатора “. Затова не е належащо налагане на забрани и ограничавания за прилагане на питейната вода.

От РЗИ показват още, че по отношение на усложнената метеорологична конюнктура вследствие изобилните превалявания в региона на водохващанията в село Черни Осъм, довели до нараснала мътност на питейната вода , водоснабдителните организации са длъжни да подхващат всички нужни ограничения, с цел да обезпечат снабдяването на популацията с безвредна и чиста питейна вода. 

На изпълнителния шеф на " ВиК " АД, е издадено наставление за осъществяване на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР