Паралелно със селекцията на мъжкия баскетболен отбор Берое си осигури

...
Паралелно със селекцията на мъжкия баскетболен отбор Берое си осигури
Коментари Харесай

Берое привлече треньор от Балкан

Паралелно със селекцията на мъжкия баскетболен тим Берое си обезпечи услугите на един от младите и перспективни български треньори Венцислав Стоев. Специалистът влиза в школата на клуба от отбора на Балкан (Ботевград), където работи през последните 5 години. Привличането на Венцислав Стоев е една от значимите задания пред управлението на Берое, откакто в края на месец юли стана ясно, че Планимир Дафинов продължава своята кариера в столичния ЦСКА.

Новият треньор в школата на „ зелените “ е роден през 1992 година в Ботевград. Като професионален състезател е част от отбора на Балкан. След края на кариерата си работи с подрастващи в школата на ботевградчани. Завършва НСА „ Васил Левски “ със компетентност „ Спортна анимация “, а по-късно минава сполучливо през няколко треньорски курса. До момента експертът е работил с разнообразни възрастови групи.

„ Изпълнен съм с възторг и се вълнувам от новото предизвикателство, което ми следва в школата на Берое. Пределно съм стимулиран. Ще продължим да развиваме това, което към този момент е основано в школата на клуба. Целта е младите гении да се построяват по допустимо най-хубавия метод. Искам да виждам, че децата и подрастващите изпитват приятност и задоволство от самата игра “, съобщи особено за клубния уебсайт на Берое Венцислав Стоев.

Желанието на треньора е да сътвори нужната конюнктура, която да помогне за развиването на децата. „ Паралелно с това ще работя за надграждане им като умения, с цел да могат в идващите години оптимално доста от тях да бъдат част от мъжкия тим на Берое, какъвто образец виждаме сега с Младен Георгиев и Михаил Комбаков. “
Специалистът е осведомен с самостоятелните качества на обособените момчета в школата. Само преди месец 12-годишните победиха с купата в своята възраст, което бе извънреден триумф и отзив за работата в Берое.

„ Децата се оправиха фантастично. Просто играха на едно друго равнище от останалите. Школата на Берое има забележителен капацитет и по тази причина пристигам с голямо предпочитание в Стара Загора. Нашата задача като треньори е да прибавяме нови и нови умения към опциите на бъдещите баскетболисти “, акцентира Стоев.

Снимка:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР