Паралелно с лицензираните инвестиционни посредници, управляващи дружества и инвестиционни схеми,

...
Паралелно с лицензираните инвестиционни посредници, управляващи дружества и инвестиционни схеми,
Коментари Харесай

С кои финансови услуги трябва да внимаваме?

Паралелно с лицензираните капиталови медиатори, ръководещи сдружения и капиталови схеми, утвърдени и надзиравани от регулатори, съществуват и най-разнообразни компании, предлагащи финансови и капиталови услуги. За какво би трябвало да внимаваме и до каква степен стигна сагата с „ Интерактив кампъни” описаха пред Българска национална телевизия Марио Гаврилов, шеф "Връзки с обществеността и протокол " в КФН, и Калин Клисаров, квестор на компанията с лишен лиценз „ Интерактив кампъни”.

Калин Клисаров уточни, че в последните два месеца е квестор на „ Интерактив кампъни”. Той увери, че клиентите на компанията, чиито претенции към момента не са задоволени, със съдействието на КФН, както и на напъните на предходните квестори, ще получат парите си. Клисаров акцентира, че клиентите би трябвало да показват доказателства за притежаваните от тях средства. "Клиентите също по този начин имат опция да предявят настояванията си и по правосъден ред посредством установителен иск, посредством директна парична рекламация или да се снабдят с доказателства по правосъден ред посредством иск за застраховане на доказателства, който е и най-бюджетният вид за клиентите, защото е с закрепена такса, която не надвишава 50 лева "

Марио Гаврилов изясни, че в този случай, както и във всички останали, в които се откриват непозволени дейности на компании, които са капиталови медиатори или се показват за такива, без да имат нужния лиценз, КФН изпраща нужните данни в Прокуратурата и в полицията, които са способените органи, които би следвало да се произнесат по отношение на дейностите на юридическите и физическите лица, свързани с съответните проблеми.

Гаврилов уточни, че класическият случай на финансова машинация е, когато Ви звънят по телефона и Ви твърдят, че на финансовия пазар се печелят извънредно елементарно доста огромни суми в размер на облагите от порядъка на 40-50%, от което хората се подмамват постоянно. Много дейни офанзиви към клиенти в последно време се виждат и през фейсбук платформи. Особено притеснително е, че се появяват случаи на излъгани задгранични жители през онлайн платформи или след позвъняване от територията на България, открои той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР