Паралелно разследване за убийството на 28-годишният Тоско Бозаджийски започва прокуратурата

...
Паралелно разследване за убийството на 28-годишният Тоско Бозаджийски започва прокуратурата
Коментари Харесай

Бащата на убитото в Гърция момче се срещна с премиера и главния прокурор

Паралелно следствие за убийството на 28-годишният Тоско Бозаджийски стартира прокуратурата в България. Футболният почитател на " Ботев " Пловдив почина при започване на януари в Солун, откакто беше атакуван от група ултраси, а по-късно - блъснат от кола. Днес министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор и правосъдният министър се срещнаха с бащата на младия мъж.


Близо месец след гибелта на Тоско Бозаджийски неговите близки гледат с вяра към Гърция. Надежда за заслужено и точно следствие.
Георги Бозаджийски - татко на Тоско Бозаджийски: Нещата не стоят доста добре. Мисля, че има още доста неща да се свършат там от разследване, от полиция, с цел да се открият точните причинители.
До момента за гибелта на футболния ентусиаст са упрекнати двама души. Близките на младия мъж не крият, че пробват да стигнат до останалите забъркани.
Константина Харизанова - юрист на околните: " Това закононарушение е осъществено от близо 20 души, които са били със закрити лица и би трябвало те да бъдат открити, разпознати, с изключение на тези двама, които към този момент са хванати.Георги Бозаджийски - татко на Тоско Бозаджийски: Това е един жесток акт на ликвидиране на един елементарен български жител, едно младо момче на 27 години, съвсем приключил правист и би трябвало да има някаква правдивост.
След срещата с премиера ще бъде формирано досъдебно произвеждане, редом с това на гръцките управляващи.
Сийка Милева - представител на основния прокурор: На територията на Република България ще се правят редом всички дейности по следствието.Данаил Кирилов - министър на правораздаването: Съобразно двустранните ни съглашения и конвенционните ни режими, да се подхващат всички дейности в посока определяне и успеваемост на следствието в Гърция.

Тоско и негови другари бяха в Солун на 4 януари, с цел да посетят футболната среща в града. След нея обаче бяха нападнати и грубо пребити от гръцки почитатели. Тоско почина, а други двама българи бяха ранени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР