Паралелно Facebook започна кампания за събиране на дарения, които да

...
Паралелно Facebook започна кампания за събиране на дарения, които да
Коментари Харесай

Facebook ще дари 100 млн. долара на малкия бизнес по света, засегнат от коронавируса

Паралелно Фейсбук стартира акция за събиране на дарения, които да подкрепят битката с пандемията от ковид

Интернет колосът Фейсбук стартира стратегия за подкрепяне на дребни компании, чиито бизнес е обиден от ограниченията за понижаване на разпространяването на COVID-19. Компанията разгласи, че ще отдели 100 млн. $ под формата на пари в брой и реклама в платформата.

На кого ще оказват помощ

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сумата, предоставена от Фейсбук, ще се разпредели към над 30 хиляди дребни компании допълнително от 30 страни по света. Оперативният шеф Шерил Сандбърг написа в обява в обществената мрежа, че става дума за страни, където чиновници на Фейсбук работят и живеят. Не е конкретизирано обаче дали това се отнася единствено за места, където компанията има пряк контракт със чиновници или и за такива, наети през трети компании. В България да вземем за пример модераторите, работещи по наличието на Фейсбук, са наети през TELUS.

Така бизнесите ще имат опция да получат приблизително по 3.3 хиляди $ помощи. Интернет колосът разгласи още, че ще подкрепи засегнатите компании в четири посоки - да задържат работната си ръка, с разноските за наем, във връзката с клиентите им и при покриването на оперативни разноски.

От Фейсбук не показват съответен период за начало на програмата. Ясно е само, че с цел да аплайват за финансова помощ, дребните компании ще би трябвало да попълнят избран формуляр. От компанията допълват, че ще стартират да одобряват поръчки " в идващите седмици ".

Сандбърг написа още, че компанията ще сътвори нови онлайн образования, които да оказват помощ на бизнесите да продължат активността си в новосъздалата се притеснителна среда.

Още дарения за справяне с пандемията

Паралелно най-голямата обществена платформа в света стартира акция за събиране на дарения, които да подкрепят битката с пандемията от ковид. Първата цел е събирането на 10 млн. $, които Фейсбук разгласи, че ще удвои, с цел да се включи в идеята. Средствата ще бъдат дарени на Световната здравна организация (СЗО) и употребявани за следене на разпространяването на вируса, създаването на ваксина, проби и лекуване, както и да се подсигурява, че пациентите получават нужните грижи. Сумата ще се разпредели към най-засегнатите страни и такива, които имат слаби здравни системи. Миналата седмица създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи в обява, че ще разреши на СЗО и да разгласява безкрайно безвъзмездни реклами в мрежата.

В самодейността могат да се включат физически и юридически лица, и фондации от целия свят, като дарят непосредствено към организацията или през особено основана за задачата страница във Фейсбук. В Европа СЗО ще си партнира с Швейцарската фондация за филантропия (Swiss Philanthropy Foundation) за улеснение на събирането на средства. Към момента са събрани по-малко от половината - 4.3 млн. $ от поставената първична цел от 10 млн. $.

От платформата пишат, че към 12 март СЗО е изпратила защитни дрехи на 57 страни и се чака такива да бъдат доставени на още 28 страни. До 120 страни пък организацията е изпратила лабораторни консумативи. Не е посочено обаче нито кои са страните, нито какво количество материали са изпратени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР