Паралелки с по двама и с трима ученици ще функционират

...
Паралелки с по двама и с трима ученици ще функционират
Коментари Харесай

Паралелки с по двама ученици ще има в родопски села

Паралелки с по двама и с трима възпитаници ще действат в родопските села през новата образователна година. Това излиза наяве, откакто в някои общини локалните общински препоръки утвърдиха лист с маломерни и слети паралелки, които ще се образуват през образователната 2017-18 година

Дончев: Който стопира детето си от учебно заведение, да носи наказателна отговорност

В боринското село Ягодина ще има единствено двама ученика в пети клас, в независима паралелка, като там учениците от първи до трети клас са едвам седем и са в слята форма на образование. В шести и седми клас във въпросното школо ще учат трима тинейджъри.

Близо 20% от ромските деца отпадат от учебно заведение

Идентична е обстановката в много общини в Смолянско. Подобна е обстановката и в община Смолян, където в село Арда ще има паралелка единствено с трима ученика. Съветниците в Смолян утвърдиха лист с общо 33 маломерни и слети паралелки, които ще се образуват през новата образователната година. Маломерни паралелки ще има освен в селските учебни заведения в общината, а и в три образователни заведения в регионалния град.

Идея: Обвързват приемане на спомагателни помощи с ходенето на децата в учебно заведение

Четвърти клас в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” в Арда е в камерен състав от едвам трима ученика. Всички паралелки в предпазеното селско учебно заведение са с по-малко от 10 ученика, а две са слети от деца от разнообразни класове. Общинарите утвърдиха независими и слети маломерни паралелки в главните учебни заведения и в селата Търън, Момчиловци, Широка лъка, Смилян.

Община Смолян  желае да резервира селските учебни заведения чиито ученици годишно понижават поради демографската рецесия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР