["Паралел"] Още по темата Топ 40 на веригите за мебели,

...
["Паралел"] Още по темата Топ 40 на веригите за мебели,
Коментари Харесай

Мебелната компания "Паралел" - Севлиево, инвестира 27 млн. лева в поредно разширение

[ "Паралел "] Още по тематиката
Топ 40 на веригите за мебели, строителство и артикули за дома - с 12% растеж на сумарните доходи

Първите три сдружения държат 26% от пазара в стойност
13 окт 2018
Българската десетка на IKEA

Столове, маси, играчки, завивки, чаши са продуктите на локалните заводи за шведската мебелна верига
15 май 2015 Производителят на мебели " Паралел " - Севлиево, стартира следващо уголемение и възобновяване, което този път е на стойност 27 милиона лв.. Това е третият стадий от петгодишния строителен и капиталов проект на компанията, посочи за " Капитал " Ивелина Георгиева, изпълнителен шеф.

Над 200 нови работни места, двойно по-голям размер

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Новата площадка заема 50 хиляди квадратни метра, от които 26 500 ще бъдат закрити индустриални площи. " Предстои създаване на съвременно оборудвано хале за разкрой и конфекция на полиуретанова пяна. Ще бъдат издигнати и нови здания, посредством които разширяваме производството на произведения за сън и за дома, както и на сезонните артикули. Проектът включва също високотехнологично складово стопанство за предпазване на полиуретанова пяна, което дава опция за оптимизация на производството и еластичност при конфекционирането й ", разяснява за " Капитал " Ивелина Георгиева.

Предвижда се създаване на втори, изцяло автоматизиран склад, вид Radio Shuttle (полуавтоматизирана компактна система, която употребява автоматизирано устройство, с цел да придвижва напред и обратно палети по работен коридор).

Най-новата инвестиция на " Паралел " включва и строителство на модерна административно-битова постройка. Част от плануваните средства са за внедряване на високотехнологични машини и съоръжение, които ще разрешат потреблението на модерни безотпадни технологии, показаха от компанията.

" Средствата за плана са лични и посредством заем. Планираният период за довеждане докрай на строително-монтажните работи е през май 2020 година Строителният график планува индустриалните пространства за разкрой и конфекциониране на полиуретанова пяна да бъдат приключени до юни 2019 година ", посочи Ивелина Георгиева.

Очаква се новото уголемение да разреши откриване на над 200 нови работни места, както и да докара до двойно нарастване на размера на продукцията.

Специализираната в построяването на индустриални здания " Кастело Прикаст " още веднъж е реализатор на строително-монтажните действия. Компанията беше ангажирана и с предходните два стадия от разширението на " Паралел ".

[ " Паралел " ] Сред най-големите в мебелния отрасъл

" Паралел " е измежду най-големите компании в мебелния отрасъл. Създадена е през 1995 година и е благосъстоятелност на Йордан Ковачев. Произвежда мека тапицирана мебел, матраци с марката " НАНИ ", термовата и произведения от нея, полиуретанова пяна с марката " Ковафоум ", произведения за дома. Ковачев е мажоритарен притежател и на веригата мебелни магазини Zona for home.

От 2010 година " Паралел " е измежду доставчиците на IKEA, за която създава тапицирани възглавнички за градинска мебел, за табуретки и за кухненски столове.

Дружеството има построена логистична база в цялата страна. Притежава и лична лаборатория за прелиминарен надзор на материалите, които се влагат в производството. Заетите са 870.

През 2017 година компанията регистрира 65.483 млн. лева доходи от продажби (срещу 60.208 млн. лева през 2016) и облага 5.671 млн. лева, демонстрират данните в Търговския указател.

" Очакванията ни за тази година са за растеж над 25% и 90 млн. лева оборот. Нашата продукция се осъществя на българския пазар, на Балканите, в Европа, а посредством IKEA – в Русия, Азия, Съединени американски щати и Канада ", разяснява за " Капитал " Ивелина Георгиева. Тя посочи, че за последните пет години " Паралел " е направила вложения за 41 млн. лева - за създаване на нови индустриални здания, съоръжение, хранилища, за безвредни условия на труд и запазване на околната среда, за образование на личния състав.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР