ParaKids събира отбор от приятели за закупуване на специализирани колички

...
ParaKids събира отбор от приятели за закупуване на специализирани колички
Коментари Харесай

Бягане с кауза – включи се в София Маратон с отбора на ParaKids

ParaKids събира тим от другари за закупуване на профилирани колички за тичане за деца с двигателни усложнения! Run for those who can’t! ParaKids събира тим от другари за поддръжка и присъединяване в Уиз Ейр София Маратон 2020. Каузата на тима е да се съберат средства за закупуване на профилирани колички за тичане за деца с двигателни усложнения, които да са свободно налични в разнообразни градове в България.

За четвърта поредна година ParaKids и Уиз Ейр София Маратон сплотяват старания в името на една огромна задача – да се обезпечи опция на деца и младежи с двигателни и ментални усложнения да са част от тима, да са равнопоставени и щастливи. Заедно с обичайното присъединяване в бягането тази година задачата за Parakids и тима става още по-голяма. Ще бягат за тези, които не могат, с цел да съберат средства за закупуване на профилирани колички за тичане, които ще дадат опция на доста деца и младежи с двигателни усложнения да бъдат дейни в градската среда.

Екипът на Уиз Ейр София Маратон 2020 поддържа идеята като подарява част от таксата на всеки записал се в тима на ParaKids за присъединяване в маратона за идеята на организацията.

“Ние ще бягаме с тези, които не могат на дистанцията от 10 км., само че всеки може да се записва в нашия тим и да бяга на мечтаната от него отдалеченост.”, споделят основателите на Parakids - Даниела Садикова и Бояна Коцева. Колкото повече бегачи се включат, толкоз повече средства ще се съберат, с цел да има такива колички допълнително български градове.

Целта на акцията е закупуване на пет броя колички, които да са налични в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас. Стойността на една количка възлиза на 2400 лева, а производителят е българската компания - Екотрайк БГ. Наличието на такива колички дава опция на децата с двигателни усложнения и техните фамилии да спортуват дружно, метод децата да се усещат пълноценни и да имат споделено време в дейни занимания. Закупените колички ще се намират на налични местоположения в другите градове, от които всеки искащ ще може да вземе количка и да я върне на избраната локация. Използването на количките ще е изцяло гратис.

Тази година концепцията за акцията идва от двама доброволци - Валентин Стоев и Денис Димитров. Двамата другари вземат решение да се запишат за присъединяване в Уиз Ейр Маратон София 2020, само че желанието им е не да бягат единствено за себе си, само че и за идея, която припознават и за която ще са потребни. Валентин живее в Лондон и е единственият българин, приключил Кралската академия за слово и драма (Royal Central School of Speech & Drama), а през днешния ден желае да направи живота на децата в България по-добър. Денис се занимава професионално със спорт от дете, някогашен треньор по бокс на най-малките и с извънредно отношение към децата и тяхното развиване. Денис има вяра, че спортът построява доста скъпи качества във всеки подрастващ и би трябвало да е наличен за всяко дете. В желанието си да оказват помощ Валентин и Денис се срещат с Даниела и Бояна от Parakids и през днешния ден сплотяват старания в намирането на още съидейници, с които да станат един огромен тим.

Как да се включите в тим ParaKids?

С вписване в тим ParaKids, вие се регистрирате в формалния Уиз Ейр София Маратон 2020, само че дружно с това подкрепяте и идеята на организацията за наличен спорт.
Екипът на Уиз Ейр София Маратон 2020 подарява част от таксата на всеки записал се в тима на ParaKids за присъединяване в маратона за закупуване на профилираните колички.

Всеки може да поддържа идеята на ParaKids без значение дали ще бяга или не.

• Можете да се присъедините към екипа на ParaKids по време на Уиз Ейр Маратон София 2020 на дистанцията от 10 км. или да бягате друга отдалеченост с тениска Run for those who can't (която ще получите в случай че се записва към нашия отбор).
Регистрация за присъединяване в тима на Parakids по време на Уиз Ейр Маратон София 2020 можете да извършите тук:

https://parakids.org/sofiyski_maraton

• Ако нямате опция да бягате, може да подкрепите идеята като дарите средства за реализирането и в страницата на ParaКids или с подаяние на сметката на клуба:

https://parakids.org/sofiyski_maraton

Първа Инвестиционна банка АДТитуляр: Сдружение Спортен клуб ШАРКIBAN: BG36FINV91501016892867Основание: Дарение за идея " Run for those who can't "

Благодарности на всички, които поддържат идеята за наличен спорт! Стани част от тима на ParaKids!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР