Парагвайски футболен чиновник, който бе доживотно наказан за уреждане на

...
Парагвайски футболен чиновник, който бе доживотно наказан за уреждане на
Коментари Харесай

Парагваец се опитал да уреди мач от Копа Либертадорес

Парагвайски футболен служител, който бе доживотно осъден за споразумяване на мачове, се опита да повлияе на резултат от мач в шампионата Копа Либертадорес предходната година, заяви ФИФА.

Марко Тровато, някогашен президент на Олимпия Парагвай, също се опита да уреди 11 мача от парагвайската лига през 2018 и 2019 година, съгласно следствие на международната футболна централа. Тровато беше глобен предишния месец, само че нови детайлности бяха оповестени едвам тази седмица. Въпросният мач на Копа Либертадорес е реваншът от осминафиналите сред Олимпия и ЛДУ Кито от Еквадор на 30 юли предходната година. Първият мач приключи 3:1 за еквадорците, които продължиха след тъждество 1:1 в Асунсьон.

Според ФИФА обвинител на име Едгар Троше е декларирал, че той и Тровато "са били в непрекъснат контакт сред 2018 и 2019 година, с цел да манипулират резултатите от няколко мача, изиграни от Олимпия ". Троше също е дал кореспонденцията си с Тровато и копие от чек, който парагваецът му е дал. Бившият функционер на Олимпия съобщи в обществените мрежи, че ще се бори да почисти името си. Той може да оспори възбраната пред комисията по тъжби на ФИФА, а по-късно и пред Спортен трибунал в Лозана. "Ще изминат години на борби, с цел да се обясни това и ние ще покажем лъжите и подправените доказателства ", сподели Тровато.

Естебан Паз, шеф на ЛДУ Кито, назова Тровато "подходящ шарлатанин ". "Корупцията на Тровато и Олимпия беше добре известна, само че сложна за доказване ", сподели Паз пред еквадорска радиостанция. Мигел Бруноте, който пое поста президент на Олимпия, съобщи, че клубът няма нищо общо с държанието на Тровато. Той сподели още, че управлението в никакъв случай не е било приканвано да сътрудничи в следствията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР