Парагрипни вируси със суха кашлица разболяват хората е момента. Те

...
Парагрипни вируси със суха кашлица разболяват хората е момента. Те
Коментари Харесай

Вируси с кашлица тръшкат наред

Парагрипни вируси със суха кашлица разболяват хората е момента. Те се популяризират епидемиологично и бързо се трансферират от човек на човек, само че минават без затруднения. Кашлицата минава в границите на няколко седмици. Това съобщи националният съветник по микробиология и шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев, базирайки се на данни на Националната референтна лаборатория.

Той разгласи, че тази година грипът ще се забави, поради топлото време. Очаква се пикът му да е в края на януари и при започване на февруари. „ Отворени ли са прозорците, не се ли събираме на едно място доста хора, има ли достъп на пресен леден въздух, с цел да се свиват кръвоносните съдове на носа и да не понижава нашата отбрана към инфекции - грипът нормално се забавя ", съобщи лекарят. По негови думи в този момент е времето да се сложи противогрипна ваксина.

Той посъветва хората да си мият по-често и да се употребяват мокри кърпички, като предварителна защита против заболяванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР