Парадоксите в МВР не свършват. Проверяваният полицейски директор на Врачанската

...
Парадоксите в МВР не свършват. Проверяваният полицейски директор на Врачанската
Коментари Харесай

Парадокси в МВР: Проверяван шеф назначи ревизия на самия себе си

Парадоксите в Министерство на вътрешните работи не свършват. Проверяваният полицейски шеф на Врачанската полиция Янко Янколов назначи проверка на самия себе си. За какво става дума:
Със заповед на шефа на ОДМВР Враца от средата на януари е назначена комисия в състав Атанас Петков – шеф на Охранителна полиция, Теодоси Станков – шеф на УССД и чиновник от Оперативен разбор, написа „ Зовнюз “.

Комисията би трябвало да извърши инспекция за непозволеното прилагане на длъжностен автомобил и погрешно попълване на пътната брошура от началника на РУ- Бяла Слатина – Красимир Йончев и домакина на районното ръководство. Интересното в тази ситуация е, че инспекцията е по отношение на отчета на Инспектората на Министерство на вътрешните работи, по сигнала на зам. – шефа против шефа Янко Янколов.

Припомняме, че в сигнала беше изнесен и фактът, че с позволение на старши комисар Янколов, началникът на РУ-Бяла Слатина пътува със служебната кола всекидневно до местоживеенето си във Враца и назад до Бяла Слатина.

Проверяващите от Инспектората на Министерство на вътрешните работи са изяснили това твърдени, като в сведенията си шефът Янколов е декларирал, че е разрешил при служебна нужда на началника на районно управление (на МВР) Бяла Слатина да си пътува до Враца и назад. Началникът на РУ-Бяла Слатина твърди същото.

Парадоксалното в тази ситуация е, за какво шефът Янколов е назначил инспекция на себе си. Какво тъкмо е нарушаването на Йончев, откакто е имал позволение (в сигнала си зам.- шефът твърди, че част от спора е точно и това, че шефът толерира едни чиновници, а други – не. ).

Припомняме също, че началникът на РУ-Козлодуй беше осъден за непозволено прилагане на длъжностен автомобил, като тогава старши комисар Янколов е желал той да бъде отхвърлен от служба. За същото потребление на служебни коли без позволение са освободени от работа и други двама чиновници.

Началникът на РГП- Козлодуй, който със длъжностен автомобил е бил закаран от Козлодуй до Враца да си вземе персоналния автобил от сервиз. А другия чиновник по тази причина, че е возил външно лице в длъжностен автомобил. Интересно е в този момент управлението на Министерство на вътрешните работи по какъв начин ще постъпи при неединичен случай, а при многократни нарушавания на реда за потребление на служебни коли от шефа на ОДМВР Враца?

Това са: ръководство на длъжностен автомобил без заповед за това, без да е положен наложителният изпит за право да ръководи служебни коли, неведнъж пътешестване Враца-София, а също по този начин до Монтана, Лом, Видин и други, без да има право, домуване на служебното МПС в София без съответното позволение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР