Парадоксът е, че през 50-те години процентът на жените, които

...
Парадоксът е, че през 50-те години процентът на жените, които
Коментари Харесай

Жената от играчка е станала играч, твърдят социолози

Парадоксът е, че през 50-те години процентът на дамите, които се занимават с компютри, е доста по-висок от съотношението в този момент. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на полемиката, отдадена на дамите, времето и технологиите.

Колкото повече се развиват ИТ технологиите, какъв брой това ни трансформира като хора и трансформира и нашето мислене, пита Йотова.

Тя цитира данни от отчети, които сочат, че 23% са заеманите постове от дами в Епъл , 19% е Google и 17% във Facebook . Дори Амазон призна, че години наред при издание на стратегиите си за нови фрагменти във формулярите и критериите софтуерът автоматизирано е изхвърлял, когато засича думата " жена ".

Само 22% от експертите в региона на изкуствения разсъдък са дами , акцентира Йотова. Причината за отлива по думите ѝ са разнообразни. Оказва се, че не се прави задоволително младите дами да се занимават с ИТ бранша. Това съгласно Йотова е значимо, тъй като на дамите им липсвало самочувствие и убеденост, че могат да се оправят.

В рамките на полемиката социологът Първан Симеонов показа проучване на " Галъп Интернешънъл ", ориентирано към дейностите на мъжете и дамите.
 България е преди всичко в Европейски Съюз по дял на дами в ИТ бранша, твърди Захариева
България е преди всичко в Европейски Съюз по дял на дами в ИТ бранша, твърди Захариева

Захариева желае жена президент

Мъжете са тези, които наблюдават повече вести , демонстрират данните. Жените са водещи при организацията на взаимно превозване на времето при двойките. С организацията на излизането от вкъщи се заемат дамите, подчертава Симеонов, а те внасят новостите на първо място поради новите технологии.

Според изследването дамите прекарват повече време в обществените медии . От електроуреди и смарт телефони схващат повече мъжете, т.е. старите технологии остават непокътнати за мощния пол. Симеонов уточни, че а ко мъжете дават отговор за хардуера, дамите дават отговор за софтуера . Афинитетът на цените към новите технологии ускорява тяхното развиване и ги овластява, пояснява социологът.

Основна наклонност, която Симеонов регистрира е, че дамата от играчка се е трансформирала в състезател. Той се пошегува и с пернишката фраза, че пред винкела всички са равни. По същия метод съгласно него пред компютъра всички са равни.

Неравенството при възнаграждение на труда обаче се резервира. Старите функции на дамата също не са се трансформирали. Жената продължава да дава отговор за дома, само че и за внасяне на новостите, уточни Първан Симеонов.
 Все по-млади дами дискриминирани на пазара на труда
Все по-млади дами дискриминирани на пазара на труда

Дискриминацията стартира от към 40-годишна възраст

Все още се спори какъв брой работни места ще бъдат конфискувани от изкуствения разсъдък и по какъв начин ще наподобява след 20 години изречението " Довиждане, аз ходя на работа ", сподели вицепрезидентът. Несъмнено е обаче, че най-вече от отнетите работни места ще са за сметка на женския пол.

Домашният уют е обвързван с природата на дамата, подчертава Йотова и съгласно нея в сяка жена се стреми към порядък . Лишаването от дребните хрумвания обаче лишава и от огромните хрумвания, счита тя. А това основава отпечатък както върху политиката и ръководството, по този начин и върху публичните връзки.

Вакуумът и гладът за информация от ден на ден се запълват по електронен път, добави Йотова. Според нея скоро най-голямото предизвикателство няма да бъде изкуственият разсъдък, а да се върнат позициите на прочувствената просветеност.
 Искате тъждество на половете, чакайте 200 година, разгласи Световният стопански конгрес
Искате тъждество на половете, чакайте 200 година, разгласи Световният стопански конгрес

Очакванията са да отнеме 202 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР