Парадът по случай 78-ата годишнина от победата във Великата отечествена

...
Парадът по случай 78-ата годишнина от победата във Великата отечествена
Коментари Харесай

Без авиошоу над Червения площад тази година

Парадът по случай 78-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война на Червения площад завърши с осъществяване на боен оркестър, предадоха международните организации.
Прочетете още
Комбинираният оркестър на Министерството на защитата извърши песента " Победа ", след което музикантите напуснаха Червения площад. Кадети от съветски военни академии маршируваха преди парада. Военнослужещи от въздушнодесантните войски маршируваха с възгласи " За Донбас ".

Танковете Т-34, считани за един от главните знаци на съветската победа във Втората международна война, по традиция откриха парада. Събитието продължи с група лека колесна техника, която тази година за първи път включваше най-новата колесна бойна бронирана машина " Спартак " и новия автомобил със особено предопределение " Ахмат ", които участваха в парада за пръв път.

Очакваше се по Червения площад да преминат и бронирана машина за специфичните елементи " Тигър-М ", въоръжена с гранатомет и картечница, както и бронетранспортьор БТР-82А, последвани от необятен набор от ракетни и артилерийски системи, в това число оперативно-тактическите ракетни комплекси " Искандер-М ", зенитно-ракетните комплекси С-400, мобилните зенитно-ракетни комплекси " Ярс " и техните ескортиращи коли.

В края на колоната от сухопътни транспортни средства обичайно стои бойната машина на пехотата " Бумеранг ".

Традиционната въздушна част на парада обаче не се състоя. Не беше публично оповестено, че въздушната част на парада е анулирана тази година, само че в нито една от подготовките, извършени през април и май 2023 година, не участваха самолети или хеликоптери, отбелязва ТАСС.

Президентът Владимир Путин постави цветя на Гроба на незнайния войник. Държавният глава се насочи към Александровската градина след парада по случай Деня на успеха на Червения площад, съпроводен от водачите на Оперативно-наблюдателно дело: президентите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, както и от арменския министър председател. Войници от Кремълския полк поставиха от името на водачите цветя пред монумента на градовете-герои в Александровската градина.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР