Парад за 6 май няма да има. Заразените с COVID-19

...
Парад за 6 май няма да има. Заразените с COVID-19
Коментари Харесай

Парад за 6 май няма да има. Заразените с COVID-19 се увиличиха с 39 нови случая

Парад за 6 май няма да има. Заразените с COVID-19 у нас стават от ден на ден. 39 са новите случаи на ковид у нас. От тях 14 са признати в болница.

Това съобщи на брифинг тази заран генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния щаб за битка с ковид.

Активните области са 11. Общо броят на инфектираните е 1387. Активните са 1107.

Две са новите жертви. Те са от Видин.

В София има 11 нови случая, от които 4-ма са в болница.

Във Видин новите инфектирани са 11 души, в Пловдив - 4, Кюстендил - 4, Сливен - 2, в Пазарджик - 2. В Плевен, Благоевград, Габрово, Хасково и Ямбол има по 1 нов случай.

Има два нови случая на деца до 18-годишна възраст - момиче на 16 години от Благоевград и 15-годишно момче в Хасково.

Има 3-ма нови инфектирани медици - един доктор, който е проучен в Софиямед, само че не е ясно къде работи и двама санитари от " Пирогов ".

Излекуваните към този момент са 222 души. 16 са новите.

Относно организацията за придвижване в парковете, ген. Венцислав Мутафчийхски заяви, че самичък е ревизирал ситуацията в столичен парк и е удовлетворен от основаната организация. Той съобщи, че би трябвало деликатно да се разхлабват ограниченията по отношение на наклонността в страната.

По време на брифинга стана ясно, че ще бъде вдигната карантината в 00.00 часа и в село Паничерево.

Относно дали ще се означи 6 май, ген, Мутафчийски съобщи, че няма да има осъществяване на празника по метода, по който се е провеждал преди.

" По този въпрос не сме имали никакви различия с Министерство на защитата ", сподели той. " Появиха се хрумвания във военните учебни заведения, курсантите не са напуснали учебните заведения, да се съберат блокове и да проведат строй. Но по мое мнение не е удачно това. Ще има обаче форма на отбелязване. Има какво да покаже българската войска за своите триумфи, в това число ВМА, тъй че празникът ще бъде нетрадиционно маркиран ", сподели той и изрично съобщи: " Парад за 6 май няма да има ".

Ген. Мутафчийски разкри, че с изключително внимание се следи тематиката за туризма.

" Има доста поръчки за това по какъв начин ще продължи да съществува секторът. Някои идват от Гърция, Турция. Ранният сезон сигурно е пропуснат към този момент. Идеите са ориентирани към късния сезон ", сподели той и изясни, че за Италия туризмът тази година не е приоритет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР