Парад. 24 часа: МиГ-29 чакат папата, за да летят на

...
Парад. 24 часа: МиГ-29 чакат папата, за да летят на
Коментари Харесай

МиГ-29 чакат папата, за да летят на парада; Борисов ще преговаря със САЩ за доставка на природен газ

Парад.

" 24 часа ":

МиГ-29 чакат папата, с цел да летят на парада

Сложна съгласуваност с папа Франциск вършат от Военновъздушните сили, с цел да могат изтребителите МиГ-29 да вземат присъединяване във военния церемониал на 6 май. В този ден папата би трябвало да посети Раковски и ще употребява военното летище " Граф Игнатиево ". Едва след кацането му ще излетят изтребителите МиГ-29, които да прелетят над парада в София.

Кацането на папата на " Граф Игнатиево " е планувано да стане минути преди началото на парада в София, научи " 24 часа ".

Координацията си е на Военновъздушни сили, по-лошото е, че прогнозата за времето към този момент не е хубава и може и да няма военновъздушен церемониал, описа пред " 24 часа " заместник-ковандващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов. На него са поверени тази година подготовката и провеждането на военния церемониал за 6 май. Самият той е водач на МиГ-29, бил е началник на изтребителната база " Граф Игнатиево ", а от 6 май 2018 година е заместник-командващ на Съвместното командване на силите.

Преговори.

" Сега ":

Борисов ще договаря със Съединени американски щати за доставка на природен газ

България ще води договаряния със Съединените щати за доставка на американски природен газ, предава БНР. Това е съобщил пред публицисти министър председателят Бойко Борисов. По думите му страната ни може да се възползва от държавните субсидии, които Вашингтон дава и това да се случи в границите на съдействието ни в НАТО.

На пряк въпрос дали договарянията за американски газ и изтребителите Ф-16 са обвързани, Борисов помоли публицистите да не му поставят думи в устата и посочи, че действителни диалози към момента не са почнали.

" Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията в цената на газа. Ако американците дават по-добра цена, а тука говорихме по какъв начин можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим по тези държавни субсидии, които дава Америка, само че сме доста в начало на диалога ", споделил министър председателят, представен от Националното радио.

Транспортиране.

" Монитор ":

Връщат Павел Васев от Русия с държавен аероплан

Шефът на Българския културен институт в Москва Павел Васев ще бъде превозен от Русия с държавен аероплан, откакто преди четири месеца прекарва инсулт. Състоянието на културния деятел към момента е тежко, само че към този момент е устойчиво и може да бъде върнат в страната ни. Това изясни пред " Монитор " ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии и добър другар на режисьора Вежди Рашидов.

Досега превозването на Васев назад в България не е било допустимо, защото положението му не било устойчиво и лекарите не разрешават преместването му. Последните дни режисьорът се усъвършенства и лекуващите го считат, че може да лети да страната ни.

Доходи.

" Дума ":

400 души без приходи имат първокласни артикули за десетки хиляди лв.

Националната организация по приходите (НАП) потегли по следите на 400 души, за които има информация, че са притежатели на първокласни артикули, само че не и че са получатели на приходи. Данъчните са стартирали инспекции, които да открият произхода на сериозните разходи, предава bTV.

Според информацията някои от тези хора имат артикули за над 30 хиляди лева Въпросните лица обаче не попадат като получатели на приходи в системите на Национална агенция за приходите. Логично, те не са плащали и налози през 2018 година

" Но сега има една диспропорционалност - нула лв. приход и релативно висок разход, който би трябвало да бъде пояснен ", разяснява представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. По думите му, при тези инспекции постоянно се оказва, че другари и любовници са разковничето зад парадокса.

От Национална агенция за приходите са стигнали до 400-те души въз основата на информация за продажбата на стоките, за които има издадени гаранции или фактури от търговци.

Мерки.

" Сега ":

Вътрешна македонска революционна организация желае незабавни ограничения против епидемията " циганска експанзия "

Вътрешна македонска революционна организация се разгласи за незабавни ограничения за прекъсване на епидемията " циганска експанзия ". Повод е случаят в Куклен, където се наложи интервенция на силите на реда след скандал за мощна музика и бе атакуван полицейски екип.

В тази връзка Вътрешна македонска революционна организация декларират, че изцяло поддържат дейностите на служителите на реда, приключили с ареста на 7 души, и упорстват нападателите да получат оптимални присъди, а не бъдат съдени по бързата процедура за дребно безчинство.

От Вътрешна македонска революционна организация показват, че Министерският съвет би трябвало незабавно да одобри препоръчаната от вицепремиера Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси. И прибавят, че депутатите им към този момент са внесли няколко законопроекта в Народното събрание, които да лимитират обществения паразитизъм и да дадат опция за полагане на публично потребен труд на хора, които не могат да бъдат накарани да съблюдават законите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР