Парад на знамената, поздрави на различни езици, песни и танци

...
Парад на знамената, поздрави на различни езици, песни и танци
Коментари Харесай

Ученици от Горна Оряховица изработиха знамената на държавите членки на ЕС

Парад на знамената, поздрави на разнообразни езици, песни и танци звучаха във вторник в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Горна Оряховица. Празникът мина под надпис „ Децата на Европа “. Учениците сами изработили знамената на 28-те страни членки на Европейския съюз, с които дефилираха. Представени бяха и най-интересните обстоятелства за всяка една от страните. След парада на знамената, на спонтанната сцена прозвучаха поздрави и стихове на разнообразни езици, показани бяха и присъщи за обособените страни танци. Пред публиката дефилираха и присъщи герои и персонажи от историята на страните от Европейски Съюз. В учебния двор можеха да се видят събрани на едно място Дядо Коледа и неговия горски дух, Моцарт, Граф Дракула, Снежанка, рицар от Малтийския медал, тореадор и слънчева испанка. Най-много овации събра 6-годишният Андрей Видев, който извърши стихотворението „ Аз съм българче “ с такава страст, че накара цялата аудитория да рецитира с него.

 go1-1

Празникът „ Децата на Европа “ почетоха заместник-кметът Йорданка Кушева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, шефът на школото Маргарита Атанасова, шефове на учебни заведения, доста родители и посетители.
Фестивалът е част от Седмицата на Европа в Горна Оряховица, която се организира от 7 до 11 май. Тя се провежда в границите на план „ Европа на жителите на община Горна Оряховица “, финансиран по грантовата скица на НСОРБ „ Подкрепа на начинания на общините, свързани с районното измерение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 “.

В рамките на Седмицата на Европа в Горна Оряховица на 9 май (сряда) от 14.00 ч. в Художествена изложба „ Недялко Каранешев “ ще бъде открита галерия на рисунки, снимки, колажи и други, свързани с българското европредседателство. На идващият ден ще бъдат показани творбите, взели участие в състезанието „ Европа през моя взор “. Награждаването на участниците в състезанието ще бъде на 11 май (петък) от 14.00 ч. в Художествена изложба „ Недялко Каранешев “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР