Пъпките са проблем за много от нас. Не само за

...
Пъпките са проблем за много от нас. Не само за
Коментари Харесай

Защо се появяват пъпките и как да се отървем от тях?

Пъпките са проблем за доста от нас. Не единствено за младежи! Съветваме по какъв начин да се отървете от тях и обясняваме по какъв начин пораждат тези досадни израстъци.

Какво е пъпка?
 Какви са аргументите за образуването на пъпки по тялото Какви са аргументите за образуването на пъпки по тялото
Екзема по кожата, пъпки, промени по кожата и даже гнойна екзема – доста хора би трябвало да се оправят с сходни проблеми всеки ден, к...

Пъпките по лицето постоянно са свързани с акне – кожно заболяване, което визира мастните жлези. Замърсен въздух или допиране на лицето с мръсни ръце – и пъпката е подготвена. Най-често пъпките се откриват в области, богати на мастни жлези, т.е. в Т зоната на лицето и в потните канали на гърдите и гърба. Отнема няколко дни, от време на време даже повече, с цел да се отървете от пустулите.

По време на пубертета хормоните бушуват и вследствие на това се отделят огромни количества себум – отсам и пъпките през този интервал. Въпреки това пъпките, без значение че са свързани главно с юношеството, са проблем, който визира доста хора.

Как се образуват пъпки?

Основата за образуването на пъпка са бактерии и себум. Бактериите, които попадат върху кожата, след контакт със себум могат да станат вирулентни – отделят ензими, които разграждат себума до мастни киселини.

Отворите на мастните жлези се намират в космените фоликули. Под дразнещото влияние на киселините епидермисът се кератинизира - клетките му се натрупват в космения фоликул - образува се рогова тапа, която стартира да избутва фоликула нагоре. Производството на себум е блокирано, тъй че има " торбичка ", цялостна с мазнини и кератин - това е черна точка. Под въздействието на възпалението торбичката става все по-пълна със секрет, натискът върху стените на космения фоликул се усилва. Торбичката се раздира, разливайки се върху близките тъкани. Възпалението се утежнява и се появяват пустули.  
 Ежедневните привички, които могат да ви образуват пъпки по лицето Ежедневните привички, които могат да ви образуват пъпки по лицето
Красивата, добре поддържана кожа на лицето изсква работа. Подходяща козметика, постоянни процедури, здравословен метод на живот - всичко...

Как да се отървете от пъпките с домашни средства?

Струва си да изберете домашни средства за лекуване на пъпки, да вземем за пример чесън. Вярно е, че лицето ви може да изплаши другите за миг, само че чесънът има антибактериални и почистващи свойства. Достатъчно е да отрежете скилидката и да я поставите върху пъпката за 15 минути, след което да измиете щедро лицето си. Лечението може да се повтаря няколко пъти дневно.

Маска от куркума и кокосово масло също ще работи добре върху кожата. Тази ориенталска фалшификация има мощен антибактериален и изсветляващ резултат. Смесете щипка куркума на прахуляк с кокосово масло и нанесете върху засегнатата област. Това ще попречи на по-нататъшното развиване и разширение на пъпката.

Пъпките не би трябвало да се изстискват никога (въпреки че доста хора даже са пристрастени към това). По време на изстисване бактериите попадат върху кожата към пъпката и пръстите, което води до поява на нови пъпки и кръгът се затваря. Пустулата не трябва да се допира - тя ще изчезне сама след няколко дни. 

Съществува и схващането, че пастата за зъби работи върху пъпките. Вярно е, че ги изсушава и има антибактериални свойства, само че в това време нервира кожата, тъй че е по-добре да не се употребява.
 Пъпки по лицето - в случай че ги стискате, можете да си навлечете неприятности Пъпки по лицето - в случай че ги стискате, можете да си навлечете неприятности
Стискането на пъпки по лицето е сходно на рискова хазартна игра, позната в избрани кръгове като " съветска рулетка ". С други думи, то...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР