Папата в Раковски750 души ще могат да влязат в църквата

...
Папата в Раковски750 души ще могат да влязат в църквата
Коментари Харесай

750 души ще могат да присъстват на литургията, отслужена от папа Франциск в Раковски

Папата в Раковски 750 души ще могат да влязат в църквата „ Пресвето сърце Исусово “ за литургията, която папа Франциск ще отслужи на 6 май в Раковски. Това заяви кметът на общината Павел Гуджеров. Той беше безапелационен, че всички, пристигнали да видят Светия отец, ще могат да го създадат. По думите му ограниченията за сигурност няма да бъдат чак толкоз драконовски.
 

Павел Гуджеров отхвърли спекулациите, че н а 5 и 6 май ще бъде спрян интернетът и кабелната телевизия в община Раковски заради ограничения за сигурност. Той изясни, че всички, които желаят да видят папата, ще би трябвало да заемат местата си от автогарата до площада пред църквата „ Пресвето сърце Исусово ” в квартал „ Ген. Николаево ” не по-късно от 9:30 часа.
 

" Големи видеостени начело ще излъчват протичащото се в църквата . Около 14:30 часа се чака да стартира напредването на главата на Римокатолическата черква от  кв. „ Ген. Николаево ” към  кв. „ Секирово “ в църквата „ Архангел Михаил ”. Папа Франциск ще измине пътя с папамобила ", посочи шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.
 

Влизането и излизането в Раковски след 9:00 часа, на 6 май ще става единствено през входа на Шишманци и Брезово. Към момента за буферни паркинги са избрани пазарът в кв. „ Секирово “ и селскостопанското летище в кв. „ Ген. Николаево “. 

Чуйте и от приложеното аудио.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР