Папата посещава някога проблемен квартал на Лисабон и казва, че истинската благотворителност трябва да „изцапа ръцете си“

...
Папа Франциск насочва вниманието към благотворителната страна на католическата църква,
Коментари Харесай

Папа Франциск насочва вниманието към благотворителната страна на католическата църква, като посещава някогашен проблемен и изпълнен с престъпност квартал в столицата на Португалия

От НИКОЛ УИНФИЙЛД, БАРИ ХАТЪН и ПИЕТРО ДЕ КРИСТОФАРО Associated Press 4 август 2023 г., 6:13 AMLGBTQ+ католици, които отдавна се чувстват остракизирани от църква, която счита за хомосексуалната дейност “ вътрешно разстройство.“ Франциск обаче отправи послание за добре дошли към ЛГБТК+ католиците, като се започне от първия му Световен ден на младежта през 2013 г., когато той каза „Кой съм аз, за ​​да съдя“, когато го попитаха за предполагаем гей свещеник.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Dignity USA, група LGBTQ+ католици, има делегация в Лисабон и каза, че като цяло приемът е положителен, с няколко момента на напрежение.

„Успяхме да разменим нашите химикалки с дъга, нашите молитвени карти с дъга“, каза членът Сам Барнс в петък. Имаше инцидент, при който протестиращи се опитаха да попречат на ЛГБТК+ литургия, но тя продължи, след като беше извикана полиция, каза една от участничките, която се казва Виктория и каза, че е транссексуална католичка.

„Важно е всеки, независимо от своята сексуалност, да може да има своята вяра и връзка с Бог.“ Виктория каза, добавяйки, че въпреки подобни инциденти се е чувствала много приета в Лисабон.

В друг инцидент, заснет в социалните медии и излъчен по португалската телевизия, двама участници в Световния ден на младежта каза на транссексуален участник да прибере знамето си.

В интервю, публикувано в петък от испанското католическо списание Vida Nueva, Франсис се позова на честите си срещи с членове на транссексуални общност и неговото послание за добре дошли.

„Първия път, когато група транссексуални дойдоха във Ватикана и ме видяха, си тръгнаха разплакани, казвайки, че съм им подал ръката , целувка, сякаш бях направил нещо изключително за тях“, цитира Франсис. „Но те са Божии деца!“

___

Тази история коригира, че Пътят на кръстът затваря петъчния график на папата, но не и фестивала.

___

Религиозното отразяване на Associated Press получава подкрепа чрез сътрудничеството на AP с The Conversation US, с финансиране от Lilly Endowment Inc. AP носи цялата отговорност за това съдържание.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР