Папата благодари на всички за гостоприемството.След това произнесе слово, в

...
Папата благодари на всички за гостоприемството.След това произнесе слово, в
Коментари Харесай

Папа Франциск в Раковски: Всяка личност трябва да носи само любов

Папата благодари на всички за гостоприемството.

След това произнесе слово, в което сподели, че любовта е безкористна. „ Трябва да бъдем деликатни, ние сме изпаднали в просвета на етикетите и прилагателните. Този човек е подобен, оня човек е онакъв и така нататък А Бог не желае това. Това е персона, това е облик Божи, никакви епитети. Можем да кажем, че единствено Бог може да слага епитети. Всяка персона би трябвало да носи единствено обич. Това се отнася и за тези, които приказват злословия и злословия ”, съобщи папата. Той сподели, че си показва песимиста като една торта. „ Песимистът сипва оцет върху тортата и унищожава всичко, песимистите унищожават всичко, до момента в който любовта постоянно отваря вратите и имаше право папа Йоан – в никакъв случай не съм познавал някой черноглед, който да е направил нещо положително. Господ е един нелечим оптимист, сподели в словото си папа Франциск. Винаги Господ се стреми да ни води напред, акцентира още папата. Прекрасен е поздравът на Господа: Мир вам! Там където има стихия, горест, компликации, Господ споделя: Мир вам. Господ основава мир, сподели още папа Франциск.

Не е проблем брачните двойки да се карат, стига да се сдобрят преди да свърши денят. Никога не свършвайте деня с война, сподели още папата. Защото студената война на идващия ден е доста рискова, съобщи още Негово Светейшество.

След Раковски следва кулминационната точка на визитата на папа Франциск – посланието му за мир, което той ще направи на площад “Независимост ”.

Мястото е определено алегорично – наоколо до черква, синагога и джамия, като израз на единение и приемливост. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР