Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътуване до родната

...
Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътуване до родната
Коментари Харесай

Папа Бенедикт XVI е тежко болен

Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътешестване до родната Бавария, с цел да посети брат си, който бе на смъртно легло, а по-късно умря, оповестява немски вестник, представен от "Ройтерс ".

Ежедневникът Passauer Neue Presse цитира Питър Севалд, биограф на отдръпналия се понтифик, който разяснява, че 93-годишният страда от зараза на лицето след завръщането си в Рим. Севалд, който разгласява няколко изявленията с Бенедикт, съобщи копие от биографията на някогашния понтифик в събота, оповестява изданието.

Бенедикт XVI навърши 93 години

През юни Бенедикт посети за 4 дни в баварския град Регенсбург, с цел да се види с болния си брат, преподобният Георг Ратцингер, който умря на 1 юли на 96-годишна възраст. Това бе първото пътешестване на Бенедикт отвън Италия, откогато се отдръпна като папа през 2013 година Бенедикт живее в манастир във Ватикана.

Избран за папа през 2005 година, с цел да наследи Йоан Павел II, Йосиф Ратцингер е първият понтифик от 600 години, който се отдръпва, вместо да ръководи до края на живота си. По време на отдръпването на Бенедикт, Ватикана бе ударена от редица финансови проблеми, кавги със полово принуждение и битка сред бюрократите, които доведоха до приключване на значими документи. Бенедикт съобщи тогава, че отдръпването му се дължи извънредно на здравословни аргументи.

Консерваторите, застъпващи твърди линии в Църквата, които бяха разтревожени от прогресивните стъпки на Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, гледаха на Бенедикт като техен представител. Това принуди Бенедикт на няколко пъти да им припомня, че има единствено един папа - Франциск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР