Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътуване до родната

...
Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътуване до родната
Коментари Харесай

Оттеглилият се папа Бенедикт XVI е сериозно болен след посещение в Германия

Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътешестване до родната Бавария , с цел да посети брат си, който умря преди месец, оповестява немски вестник, представен от АП и " Ройтерс ".

Ежедневникът Passauer Neue Presse цитира Питър Севалд, биограф на отдръпналия се понтифик , който разяснява, че 93-годишният страда от зараза на лицето след завръщането си в Рим.

Севалд, който разгласява няколко изявленията с Бенедикт , съобщи копие от биографията на някогашния понтифик в събота, оповестява изданието. Той разказва Бенедикт като оптимист.
 Папа Бенедикт XVI наруши мълчанието си
Папа Бенедикт XVI наруши мълчанието си

Френският ежедневник " Фигаро " разгласява извадки от книгата

През юни Бенедикт посети за 4 дни в баварския град Регенсбург , с цел да се види с болния си брат, преподобният Георг Ратцингер, който умря на 1 юли на 96-годишна възраст. Това бе първото пътешестване на Бенедикт отвън Италия, откогато се отдръпна като папа през 2013 година

Бенедикт живее в манастир във Ватикана. Избран за папа през 2005 година, с цел да наследи Йоан Павел II, Йосиф Ратцингер е първият понтифик от 600 години, който се отдръпва , вместо да ръководи до края на живота си.

По време на отдръпването на Бенедикт, Ватикана бе ударена от редица финансови проблеми, кавги със полово принуждение и битка сред бюрократите, които доведоха до приключване на значими документи.

Бенедикт съобщи тогава, че отдръпването му се дължи извънредно на здравословни аргументи.

Консерваторите, застъпващи твърди линии в Църквата , които бяха разтревожени от прогресивните стъпки на папа Франциск , гледаха на Бенедикт като техен представител .

Това принуди Бенедикт на няколко пъти да им припомня, че има единствено един папа - Франциск .
 Спор към ролята на папа Бенедикт XVI в спорна книга
Спор към ролята на папа Бенедикт XVI в спорна книга

Бившият нравствен водач не е съавтор на противоречива книга с закостенял кардинал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР