Папамобилът става истински любимец за очите на феновете и вярващите още

...
Папамобилът става истински любимец за
очите на феновете и вярващите още
Коментари Харесай

Папамобилът - от уникален екземпляр до медийна звезда

Папамобилът става същински любим за очите на почитателите и вярващите още през 1980 г., когато Йоан Павел II посещава Германия и за първи път употребява перла на Mercedes-Benz 230 G със златни украси. „ Papamobil ”ът от 1980 г. е част от дългата история на папските автомобили на Mercedes-Benz, тъй като тя започва още преди 90 години през 1930 година с Nürburg 460 (W 08).

Сред бисерите на папския гараж е Mercedes-Benz 300 Landaulet (W 189, 1960) и Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet (W 100) от преди 55 години като представителни автомобили на папата. Има и други превозни средства на Светия отец с Трилъчната звезда на капака - от седана S-класа до M-класата. В общественото съзнание обаче нито една папска кола не е толкова тясно обвързвана с изявите на папа Йоан Павел II, който е обичал да пътува, както „ папамобилът “, основан на G-класа.

В задната част на този специфичен G-модел има кресло за Светия Отец. То е монтирано на непрестанен под издигнат с 40 сантиметра и папата предпазен от висок прозрачен купол, направен от специален прозрачен материал. В страните, пода и покрива на надстройката са инсталирани различни светлини, с които тя може да бъде косвено и непосредствено осветена, така че да се вижда елементарно даже в тъмното. След опита за нападение през 1981 година, G-моделът е преустроен и му е осигурено бронирано остъкляване.

Оригиналният "Papamobile " от колекцията на Mercedes-Benz Classic към момента може да бъде видян в специфичната галерия "G-Layers " за 40-годишнината на G-класа в музея на Mercedes-Benz до септември 2020 година

Mercedes-Benz създаде и създаде уникален автомобил с габарити 4392 милиметра дължина, 1950 милиметра широчина и към 2800 милиметра висок особено за посещението на папата от 15 до 19 ноември 1980 година и в началото го даде на заем на Ватикана. Четирицилиндров бензинов мотор със 75 кВт / 102 к.с. осигурява задвижването на уникалната машина. Самото транспортно средство се превърна в звезда заради голямото медийно внимание.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР