Папагалите са популярен домашен любимец по целия свят поради своите

...
Папагалите са популярен домашен любимец по целия свят поради своите
Коментари Харесай

Защо трепери папагалът

Папагалите са известен домакински любим по целия свят заради своите неповторими и очарователни персони, ярки цветове и способността да имитират човешка тирада. Притежаването на папагал обаче изисква доста грижи и внимание.

Един от постоянно срещаните проблеми, с които притежателите на папагали могат да се сблъскат, е треперенето на папагала. Това държание наподобява притеснително и несъмнено безпокои притежателите.

В тази публикация ще проучим евентуалните аргументи за треперенето на папагала и какви дейности могат да подхващат притежателите, с цел да оказват помощ на своя дръпнат другар.

Папагалът трепери от мраз

Една от постоянно срещаните аргументи папагалът да се тресе или трепери е, че му е студено. Папагалите са тропически птици и не са приспособени към по-ниски температури. Ако стайната температура е прекомерно ниска, това може да накара вашия папагал да трепери, да надуе перата си и даже да наподобява сънен.

В този случай е значимо да регулирате температурата, с цел да е по-удобно за вашата птица. Можете също по този начин да осигурите нагревателна лампа или да покриете птицата си с одеяло, с цел да ги стоплите.

Папагалът е уплашен

 Папагалът трепери, тъй като е болен Снимка: lutsikserge/pixabay.com

Папагалите са обществени същества и изискват доста внимание и стимулация. Ако се усещат подценени, отегчени или самотни, те могат да изпаднат в стрес или тревога.

Признаците на стрес при папагалите могат да включват трептене, скубане на пера и нападателно държание. За да предотвратите напрежението във вашия папагал, не забравяйте да му осигурите задоволително играчки, кацалки и обществено взаимоотношение. Прекарвайте време с птицата си всеки ден, говорете, играйте и тренирайте.

Папагалът трепери, тъй като е болен

Треперенето също може да е симптом на заболяване на папагала или пострадване на вашия папагал. Някои от постоянно срещаните болести, които могат да причинят трептене, включват респираторни инфекции, пситациноза на клюна и перата и залепване на яйца при женските папагали.

Ако вашият папагал трепери, значимо е да наблюдавате държанието й и да търсите други признаци като заспалост, загуба на вкус или промени в изпражненията. Ако подозирате, че вашият папагал е болен или засегнат, значимо е неотложно да потърсите ветеринарна помощ.

Страх или неспокойствие при папагалите

 Папагалът трепери при неспокойствие

Папагалите също могат да треперят заради боязън или неспокойствие. Ако вашата птица е уплашена или стресната, тя може да се разклати или даже да пляска с крила.

По същия метод, в случай че са разчувствани или щастливи, те също могат да треперят от неспокойствие. В този случай е значимо да успокоите птицата си и да й осигурите спокойна и безвредна среда. Избягвайте мощни шумове или неочаквани придвижвания, които могат да изплашат вашата птица.

В умозаключение, треперенето при папагалите може да има няколко евентуални аргументи, вариращи от фактори на околната среда до здравословни проблеми. Ако вашата птица трепери или демонстрира други необикновени признаци, значимо е да наблюдавате държанието им и да потърсите ветеринарна помощ, в случай че е належащо.

Като виновен притежател на папагал е извънредно значимо да осигурите на пернатия си другар подобаваща грижа, внимание и удобна витална среда, с цел да гарантирате неговото здраве и благоденствие.

Вижте също:

- Защо папагалът крещи;

- Защо папагалът ме хапе;

- Как да успокоим шумния папагал;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР