Папагалите са едни от най-комуникативните и социални животни. Те привличат

...
Папагалите са едни от най-комуникативните и социални животни. Те привличат
Коментари Харесай

Как да осигурите безопасна среда за папагала

Папагалите са едни от най-комуникативните и обществени животни. Те притеглят бъдещите си стомани с харизматичното си лъчение, забележителна сила и любезност.

Отглеждането на всяко животно се оприличава с развъждането на дете. Животните се нуждаят от обезпечаването на удобна среда за живот и регулярно облекчаване на физиологичните им потребности. Това важи с особена мощ за папагалите, които имат сходни характерности с човешкия характер. Те са общителни, чувствителни, енергични и имат непрестанна потребност от внимание.

За развъждането на папагал, е значимо да осигурите безвредна и здравословна среда.

Ето някои насоки за обезпечаване на безвредна среда за папагал:

Подходяща клетка за папагала

Изберете уместно място за развъждане на папагала, като клетка за папагал или волиера. Тя би трябвало да бъде задоволително огромна, с цел да може папагалът да раздрусва крилата си и да се движи свободно. За да подобрите качеството и образа на клетката, прибавете палуби и играчки, които да го забавляват.

Безопасни материали и играчки за папагала

Пазете папагалите си от материали, които могат да бъдат токсични или рискови за тях. Играчките за папагали би трябвало да бъдат направени от незаразни материали, които не се разпадат елементарно и не съдържат остри елементи, представляващи риск за папагала.

Избягване на контакт с токсични материали за папагалите

 Как да осигурите безвредна среда за папагала Снимка: MariaGodfrida/pixabay.com

Пазете папагала от контакт с рискови или токсични растения, като омайни цветя и декоративни растения. Също по този начин бъдете деликатни за висящи или опъвателни кабели, които могат да бъдат гризани или раздрани от животинките.

Контрол на температурата за папагала

Уверете се, че средата, в която се намира папагала, поддържа подобаващи температурни условия. Пазете го от топло или студено местонахождение и от температурни амплитуди, които могат да го стресират.

Безопасна зона за отдих на папагала

Папагалите се нуждаят от място за отмора и задоволително пространство за хвърчене. Осигурете на волиерата или клетката палуби и играчки, където животните да могат да летят свободно, да играят или да си починат.

Качествена храна и вода за папагала

Качественото хранене и регулярното напояване с вода са от значително значение за здравето на папагала. Уверете се, че му предоставяте подобаваща храна за папагала, като семена, плодове и зеленчуци, и че му осигурявате свежа вода всеки ден. За папагалите е значимо постоянното и уравновесено хранене.

Ветеринарна грижа за папагала

Редовните визити при ветеринарен доктор са значими за поддържането на здравето на папагала. Ветеринарят ще може да разпознае и лекува всевъзможни болести или проблеми, които могат да се появят.

 Как да осигурите безвредна среда за папагала

Социална среда за папагалите

Папагалите са обществени птици и имат потребност от внимание и интеракция с хората или други животни. Заемете се с тях и ги стимулирайте интелектуално с образование и игри. Обръщайте им нужното внимание, с цел да подобрите качеството им на живот.

Предпазване на папагала от рискове

Пазете папагала от други домашни животни, като кучета и котки, които могат да основат спор или да нарушат спокойствието на папагала. Освен това, избягвайте политане на папагала навън без контрол, защото това може да бъде рисково за птицата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР