Папа Франциск заяви в понеделник, че светът стои на ръба“

...
Папа Франциск заяви в понеделник, че светът стои на ръба“
Коментари Харесай

Папа Франциск: Светът е на ръба на ядрена война


Папа Франциск съобщи в понеделник, че светът стои на „ ръба “ на нуклеарна война и и призна, че обстановката го ужасява, оповестява БГНЕС.

Светият отец, който е родом от Аржентина, споделил това на борда на папския аероплан по пътя си към Чили и Перу, ден откакто подправен сигнал за ракети провокира суматоха в американския щат Хавай, където към този момент се тормози от евентуален удар от Северна Корея.

Запитан за опасността от нуклеарна война в резултат на поредност от нуклеарни и ракетни проби от предходната година в Северна Корея, папата сподели: " Мисля, че сме на ръба. Аз в действителност се опасявам от това. Един случай е задоволителен, с цел да провокира нещата ", сподели той пред публицисти.

81-годишният папа, който постоянно приказва за заплахите от нуклеарни оръжия, сподели на борда на самолета ужасяваща фотография, направена през 1945 година, която демонстрира млад японски момък, носещ своя мъртъв брат. Детето, носено на гърба на момчето, е починало, когато Съединените щати хвърлиха нуклеарна бомба над Нагасаки.

Франциск написа на гърба на фотографията единствено три думи: " Плодът на войната ".

" Исках да я препечатам и да я популяризирам, тъй като сходна фотография може да е по-вълнуваща от хиляда думи, по тази причина желаех да я споделя с вас ", споделил папата на представителите на медиите, пътуващи с него./ segabg.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР